Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

User SID nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

User SID nedir?​

Bilgisayar, Bilgisayar kullanıcılara ve Security gruplarına verilen evrensel bir kimliktir. Yani Her vatandaşın kendine has bir TC Numarasının olduğunu düşünürsek, Bilgisayarda yeni bir işletim sistemi kurulduğunda ve bilgisayardaki her bir kullanıcıya verilen bağımsız bir kimlik numarasına Windows SID denir.

Sid nasıl öğrenilir?​

Çalıştır penceresine cmd komutunu yazarak dos penceresine “whoami /all” komut dosyası yazdığınız da bilgisayar kullanıcı adı, sid numarası ile birlikte grup kayıtlı ise bu özellikleri görebilirsiniz. windows sid numarası öğrenme konulu konuda sizlere bilgi vermeye çalıştım.
Sid in açılımı nedir?​
standard instrument departures: bir havacılık terimi; bir pilotun atcden mümkün olduğunca az destek alarak bir havaalanında kalkış yapma sonrası rotasına uygun bir waypointe gitmesini sağlayan kurallar bütünü, sid chartları ile publish edilir. açılımı sound interface device olan kısaltma.

Wmic ne demek?​

Wmic ne demek?
Windows Yönetim Araçları komut satırı (WMIC), Windows Server 2003 ailesindeki işletim sistemlerini çalıştıran bilgisayarları yönetmek için WMI’dan yararlanmanıza olanak vermek amacıyla, Windows Yönetim Araçları’na (WMI) yönelik, basit bir komut satırı arabirimi sağlar.

SQL Sid nedir?​

SQL Sid nedir?
SID – Oracle veritabanı anının adı. Hizmet Adı – Veritabanının ağ hizmeti adı. Veritabanının konumunu ve veritabanı hizmetinin adını sağlayan TNS bağlantı açıklayıcısı.

Active Directory Sid nedir?​

RID-Relative Identifier atanırken, Active Directory nesnesinin oluşutuğu Domain altında ilgili Domain’in kimlik numarasıyla beraber atanır ki buna da SID-Security Identifier denir.

Wmic exe nedir?​

adı “windows management instrumentation command-line”‘dan gelen şahane komut satırı uygulaması. winxp pro ve yukarısında bulunuyor. sysinternals seti ile yapilamayan cok cok nadir birkac is icin (örneğin pslist’te process’in komut satırının ne olduğuna bağlı arama yapılamıyor) kullanılabilir.
Wmic exe ne işe yarar?​
Daha önce, son kullanıcı genellikle WMI ‘yı kullanarak bilgi toplayan bir komut dosyası yazmaktır. WMIC. exe, yerel makinedeki WMI ad alanı izinlerinden bağımsız olarak yalnızca yerel sistem yöneticileri tarafından kullanılabilir.

User SID, bir bilgisayardaki her kullanıcı ve Security grubu için benzersiz bir kimliktir. Windows sistemlerinde, her kullanıcıya ve gruba ayrı bir SID atanır ve bu kimlik numarasıyla o kullanıcının veya grubun sistem üzerindeki izinleri ve erişim hakları belirlenir. SID, Security Identifier'ın kısaltmasıdır.

Sid numarasını öğrenmek için "whoami /all" komutunu çalıştırarak veya CMD üzerinden "wmic useraccount get name,sid" komutunu kullanarak SID numarasını görebilirsiniz. Sid'in açılımı "Standard Instrument Departures" olarak bilinir ve havacılık terimi olarak kullanılır. Ayrıca "Sound Interface Device" kelimelerinin kısaltması olarak da kullanılabilir.

WMIC, Windows Management Instrumentation Command-Line'ın kısaltmasıdır. Bu komut satırı aracı, Windows Server 2003 ve sonrası işletim sistemlerinde WMI'ı kullanarak bilgisayarları yönetmek için kullanılır. Yerel sistem yöneticileri tarafından kullanılabilecek basit bir komut satırı arabirimini sağlar.

SQL Sid, Oracle veritabanında bir veritabanı anının adıdır. Hizmet Adı, veritabanının ağ hizmeti adını temsil eder. Veritabanı sunucusunun konumunu ve hizmet adını belirlemek için kullanılan TNS bağlantı açıklayıcısıdır.

Active Directory Sid, Relative Identifier atandığında, ilgili Domain'in kimlik numarasıyla birlikte atanır. SID, Security Identifier'ın bir diğer adıdır. Bu kimlik numarası, Active Directory nesnelerinin oluşturulduğu Domain altında kullanılır ve her nesnenin benzersiz bir kimliğe sahip olmasını sağlar.

WMIC exe, Windows Management Instrumentation Command-Line'ın uygulamasıdır. Bu komut satırı uygulaması, WMI'ı kullanarak bilgi toplamak için kullanılır ve genellikle yerel sistem yöneticileri tarafından kullanılır. WMIC exe, yerel makinedeki WMI ad alanı izinlerinden bağımsız olarak çalışabilir ve belirli yönetim görevlerini gerçekleştirmek için kullanılabilir.

Geri