AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

USD almak zorunlu mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

ÜSD almak zorunlu mu?​

MADDE 5 –Üniversite Seçmeli Derslerine Kayıt b) Lisans öğrencileri öğrenimleri süresince iki ÜSD almak zorundadır. c) Öğrenciler kendi bölümünce açılan ÜSD’ye kayıt yaptıramaz. d) Derse kayıt, öğrencinin internet üzerinden açılan tüm ÜSD listesinden seçim yapması ve onayıyla kesinleşir.
Üniversite Seçmeli dersler ortalamayı etkiler mi?
(4) Üniversite seçmeli dersleri öğrencilerin not durum belgelerinde (transkriptlerinde) başarı notu ile birlikte gösterilir ve not ortalaması hesaplamasına dâhil edilir.

Üniversite Seçmeli dersler neler?​

c) Üniversite Seçmeli Dersleri (ÜSD): Öğrencilerin ilgi ve yetkinliklerine uygun nitelik ve çeşitlilikte, toplumsal hizmet, tarih, kültür ve sanat duyarlılığı ile spor ve sağlık faaliyetleri, çevre bilinci, bilim ve teknolojinin yanı sıra kişisel gelişimi destekleyen ve anahtar/aktarılabilir yeterlilikleri geliştiren …
Üniversite ÜSD ne demek?
ÜSD; öğrencilerin ilgi ve yetkinliklerine uygun nitelik ve çeşitlilikte, sanat, genel kültür, edebiyat, yabancı diller, tarih, spor, sağlık, çevre, bilgisayar programları, bilim ve teknoloji, kişisel gelişim, sosyal sorumluluk, sosyal duyarlılık, ekonomi, eğitim, psikoloji, girişimcilik, hukuk, değerler eğitimi gibi …
Üniversite tarafından yapılan duyuruda, ”Üniversite Seçmeli Dersler(ÜSD) kategorisinde yer alan ve uzaktan öğretim yöntemiyle verilen Elektronik Üniversite Seçmeli Derslerin(ESD), ÜSD ders alternatifi olarak açılan uzaktan eğitim dersi olarak tanımlanması ve tercih eden öğrencilerden Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan …
Seçmeli ders karneyi etkiler mi?
Eğer sınav oluyorsan mutlaka karneye geçer. Maalesef bizim seçemediğimiz, adına seçmeli ders dediğimiz dersler, karneye not olarak geçiyor. Maalesef bizim seçemediğimiz, adına seçmeli ders dediğimiz dersler, karneye not olarak geçiyor.

Üniversite Seçmeli ders Grubu nedir?​

ÜSD ders ne demek?

ÜSD ne demek?​

Üniversite Seçmeli Dersler (ÜSD), üniversitemiz öğrencilerinin farklı bilim alanlarını tanımalarını sağlayarak sosyal etkileşimlerini arttıran ve keyifli vakit geçirmelerini sağlayan seçmeli dersleri ifade etmektedir.
ÜSD nasıl seçilir?
ÜSD ders seçme süreci nasıl olacaktır? Derse kayıt öğrencinin OBS üzerinde, açılan ÜSD havuzundan seçim yapması ve akademik danışmanın onayıyla kesinleşir (Normal ders kayıt süreci gibi. ). USD sistemine tabi olan her öğrenci havuzda olan ve açılan tüm dersleri seçebilir.

Geri