AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Usbʼden Windows Nasıl Yüklenir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Usbʼden Windows Nasıl Yüklenir? işlemi için öncelikle bir USB belleğe ihtiyacınız olacak. Ardından bilgisayarınızı USB ile başlatmanız gerekecek. Bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girerek öncelikli olarak USB’yi seçmelisiniz. USB belleği Windows işletim sistemi ile formatlayarak, Windows’un ISO dosyasını USB’ye aktarmalısınız. Bu adımları takip ederek USB üzerinden Windows’u yükleyebilirsiniz. İşlem tamamlandığında bilgisayarınızı yeniden başlatarak USB belleği çıkartmalısınız. Bu şekilde Usbʼden Windows Nasıl Yüklenir? sorusunun cevabını bulabilirsiniz.
İçindekiler

Usbʼden Windows Nasıl Yüklenir?​

Usbʼden Windows yüklemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. İlk olarak, bir USB flash sürücüye Windows işletim sistemini yüklemek için kullanabileceğiniz bir ISO dosyası veya DVD’ye sahip olmanız gerekmektedir.
2. USB flash sürücünüzü bilgisayarınıza takın.
3. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarına erişmek için uygun tuşa basın. Genellikle bu tuş F2, F10 veya Delete tuşudur. BIOS ayarlarına erişme tuşu bilgisayarın markasına göre değişiklik gösterebilir.
4. BIOS ayarlarına girdikten sonra, “Boot” veya “Boot Order” gibi bir seçeneği bulun ve USB flash sürücünüzü öncelikli olarak başlatmak için sürükle bırak veya ok tuşlarını kullanarak ayarlayın.
5. Ayarları kaydedin ve çıkın. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
6. Bilgisayar yeniden başladığında, USB flash sürücünüzü tanıyacak ve Windows yükleme işlemi başlayacaktır.
7. İşletim sistemi yükleme sihirbazını takip edin ve gerekli adımları izleyin. Bu adımlar arasında dil seçimi, lisans sözleşmesini kabul etme, disk bölümlendirme ve Windows kurulum dosyalarının kopyalanması yer alabilir.
8. Windows yükleme işlemi tamamlandığında, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve USB flash sürücünüzü çıkarın.
Artık bilgisayarınızda Windows işletim sistemi yüklü olacaktır. İşletim sistemini kullanmaya başlamak için gerekli olan diğer ayarları yapabilir ve kişisel dosyalarınızı geri yükleyebilirsiniz.

Usbʼden Windows Nasıl Yüklenir?​

1. USB’ye Windows yüklemek için öncelikle bir bootable USB oluşturmanız gerekmektedir.
2. Bootable USB oluşturmak için Rufus veya Windows 7 USB/DVD Download Tool gibi programlar kullanabilirsiniz.
3. USB’yi bilgisayara takın ve bilgisayarı yeniden başlatın.
4. Bilgisayar başlarken, BIOS veya Boot Menü tuşuna basarak USB’yi boot aygıtı olarak seçin.
5. USB’den başlatılan bilgisayarda Windows kurulumu başlayacak ve talimatları takip etmeniz gerekecek.

6. Kurulum sırasında dil, saat dilimi ve klavye düzeni gibi ayarları seçebilirsiniz.
7. Ardından, Windows lisans anahtarınızı girin veya işletim sistemini etkinleştirmek için daha sonra yapın.
8. Hangi sürücüye Windows’u yüklemek istediğinizi seçin ve kurulumu başlatın.
9. Kurulum tamamlandığında, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve USB’yi çıkarın.
10. Artık USB’den Windows yüklendi ve bilgisayarınız kullanıma hazır.

Geri