AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

USB flash bellek virus temizleme nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

USB flash bellek virüs temizleme nasıl yapılır?​

Bilgisayarda yüklü olan antivirüs programı açılır ve “Bu Bilgisayar” a takılır. Flash belleğin üzerine sağ tıklanarak antivirüs programı ile belleği taratma seçeneğine tıklanır. Eğer bir virüs programı yüklemek istenmez ise bu işlemi Windows Defender ile taratarak gerçekleştirmek mümkündür.

Virüslü flash bellek nasıl açılır?​

Virüslü flash bellek nasıl açılır?
Başlat menüsüne gidin, arama çubuğuna “cmd” yazın ve enter’a basın….Çözüm 1. Virüs bulaşmış USB flash bellek, hafıza kartı, bilgisayardan dosyaları kurtarmak için CMD’yi kullanın.
- chkdsk E: /f yazıp Enter’a basın.
- Y yazıp Enter’a basın.
- E: yazıp Enter’a basın.
- attrib -h -r -s /s /d *.* yazıp Enter’a basın.

Flash bellek tarama nasıl yapılır?​

Flash bellek tarama nasıl yapılır?
USB bağlantı noktasına (USB2.0) bir USB bellek aygıtı bağlayın. Veriler okunurken veya yazılırken USB bellek aygıtını çıkarmayın ya da aygıtı veya makineyi sallamayın ya da bu aygıta veya makineye darbe uygulamayın. Ayrıca işlem devam ederken makineyi kapatmayın. tuşuna basın veya <Tarama> öğesine dokunun.

Flash bellek virüs bulaşır mı?​

Virüsü taşıyan flash diski farklı bir bilgisayara taktığınız zaman da o bilgisayara virüs bulaşmış olur. Bilgisayarlarda herhangi bir şekilde antivirüs programı kullanılmıyor ise, virüsün bulaşması kaçınılmaz olacaktır. Flash disklere bulaşan virüsler, flash diskinizin içerisindeki verilere erişiminizi engelleyecektir.

Flash bellek nasıl korumalı hale getirilir?​

Flash bellek nasıl korumalı hale getirilir?
Bilgisayarımdaki flash belleğinize sağ tıklayın, özellikleri seçin. Yukarıdaki sekmeden güvenlik olanı seçin ve buradan kullanıcılardaki everyone seçtikten sonra izinleri değiştirmek için düzenle seçeneğini seçin. Yazma ve değiştirme tiklerini kaldırın. Artık usb belleğinize dışarıdan hiç bir dosya giremeyecek.

Flash bellek nasıl sıfırlanır?​

Flash bellek nasıl sıfırlanır?
İlk olarak yapılması gereken USB Flash Belleğin bilgisayara takılmasıdır. Bilgisayara taktıktan sonra Bilgisayarım klasörü açılmalıdır. Açılan dosyada Flash Bellek görünmelidir. Flash Bellek klasörünün üzerine sağ tıklayarak açılan pencereden biçimlendir sekmesi tıklanmalıdır.
Virüs nasıl silinir?​
Eğer bilgisayarınızda bir virüs varsa bu 10 basit adımı uygulayarak virüslerden kurtulabilirsiniz:
- Adım: Bir virüs tarayıcı program indirip yükleyin.
- Adım: İnternet bağlantınızı kesin.
- 3. Adım: Bilgisayarınızı güvenli modda başlatın.
- Adım: Tüm geçici dosyaları silin.
- Adım: Virüs taraması yapın.

Disk biçimlendirme virüsleri siler mi?​

Disk biçimlendirme virüsleri siler mi?
Format denilen işlemde sabitdisk, (hardisk), Usb disk gibi cihazların yüzeyinde dosyaların saklanabilmesi için uygun bölümlemeler oluşturulur. Disk üzerinde sektör, küme ve izler oluşturulur. Daha sonra bu alanlara dosyalar yazılır. Dosyalara bulaşan tüm virüsler formattan sonra silinir.

DVD den virüs bulaşır mı?​

DVD den virüs bulaşır mı?
Bu yazılanlardan şöyle bir sonuç çıkardım:CD-R,DVD-R’lere virüs bulaşamaz.dolayısıyla kayıt yaptıktan sonra bunları başka bilgisayarlar çalıştırırsak virüs bulaşmaz.Ama CD-RW,DVD-RW’lere virüs bulaşabilir.Sanırım böyle.

Flash bellek virüslerden nasıl korunur?​

Flash bellekte virüs temizleme nasıl yapılır?
- Başlat bölümündeki aramada kısmına CMD yazın,
- Siyah bir pencere şeklinde komut istemi açılacak,
- Komut penceresine flash belleğinizin açıldığı bölgeyi yazın (Örn: “E:”)
- Otomatik olarak alt satıra geçtikten sonra gerekli şu komutu yazın: -s -h /S /D *.*

USB flash bellek virüs temizleme konusunda verdiğiniz bilgiler oldukça yararlı ve mantıklı adımlar içeriyor. Öncelikle antivirüs programlarını kullanarak flash belleği taratmak en etkili yöntemlerden biridir. Bu sayede zararlı yazılımların tespit edilmesi ve temizlenmesi mümkün olabilmektedir.

Ayrıca virüslü flash belleklerle ilgili olarak CMD komutlarını kullanarak dosyaları kurtarmak da oldukça faydalı bir bilgidir. Dosyalarınızı kurtarmak için adım adım yönergeler vererek, USB flash belleğinizdeki virüsü temizlemenize yardımcı olmanın önemli bir adım olduğunu vurgulamalıyım.

Flash belleğinizi korumak için güvenlik önlemleri almanız da son derece önemlidir. USB flash belleği yazma ve değiştirme izinlerini sınırlandırarak dışarıdan gelen zararlı yazılımların belleğinize bulaşmasını engelleyebilirsiniz.

Disk biçimlendirme işlemi, disk üzerindeki tüm verileri silerek diskteki virüsleri de yok eder. Bu işlem, disk üzerindeki tüm verileri silerek belleği temizlemek için etkili bir yöntemdir.

Son olarak, flash bellek virüslerinden korunma konusunda da verdiğiniz bilgiler oldukça değerli. CMD komutlarını kullanarak flash belleğinizi virüslerden koruyabilir ve güvenli bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Güvenlik önlemlerini alarak flash belleğinizi korumanız, bilgilerinizi ve verilerinizi güvende tutmanızı sağlayacaktır. Teşekkürler!

Geri