AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

USB bellege nasil virus bulasir?

Editör

Yeni Üye

USB belleğe nasıl virüs bulaşır?​

Virüs bulaşmış olan bir bilgisayara flash diskinizi taktığınız zaman taşınabilir belleğinize virüs bulaşabilir. Virüsü taşıyan flash diski farklı bir bilgisayara taktığınız zaman da o bilgisayara virüs bulaşmış olur.

Flash bellek nasıl korumalı hale getirilir?​

Bilgisayarımdaki flash belleğinize sağ tıklayın, özellikleri seçin. Yukarıdaki sekmeden güvenlik olanı seçin ve buradan kullanıcılardaki everyone seçtikten sonra izinleri değiştirmek için düzenle seçeneğini seçin. Yazma ve değiştirme tiklerini kaldırın. Artık usb belleğinize dışarıdan hiç bir dosya giremeyecek.

Flash bellek nasıl güvenli yapılır?​

Flash bellek nasıl güvenli yapılır?

Özel dosyalar virüsü nasıl temizlenir?​

Özel dosyalar virüsü nasıl temizlenir?
- Once Rkill programını çalıştırın. Rkill beklekte aktif olarak bulunan virüsleri durduracaktır.özel dosyalar.exe virüsünün çalışan kopyası varsa sonlandırılacaktır.
- Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatmadan ComboFix’i çalıştırın.
- Combofix işlemini bitirdiğinde son aşama Dr.Web ile bilgisayarınızı tam olarak tarayın.

Flash bellek bozuldu ne yapmalıyım?​

Mantıksal Bozulan USB Flash Bellekten Dosya Kurtarma
- Adım 1: SD kartı PC’ye takın. SD kartı bir kart okuyucuya takın ve kart okuyucuyu SD kartınızla birlikte sağlıklı çalışan bir bilgisayara takın.
- Adım 2: EaseUS veri kurtarma yazılımını çalıştırın ve kartı tarayın.
- Adım 3: Kaybolan verileri kontrol edin ve kurtarın.

USB Disk Security ne demek?​

USB Disk Security, Windows işletim sisteminde çalışan ve bilgisayarı USB belleklerden gelebilecek olan virüslere karşı koruyan bir programdır. USB Disk Security, bir USB bellekte izinsiz olarak çalışan yazılımı tespit eder ve engeller. USB Disk Security ücretsiz bir programdır.

Flash diskte yazma koruması nasıl kaldırılır?​

Flash diskte yazma koruması nasıl kaldırılır?
Bellek yazma korumalı sorunu nasıl çözülür? – Alternatif
- Adım #1: Belleğinizi bilgisayarınıza bağlayın.
- Adım #2: Bilgisayar klasörünü açın.
- Adım #3: Belleğinizin üzerinde sağa tıklayın.
- Adım #4: Biçimlendir seçeneğine tıklayın.
- Adım #5: Biçimlendirme metodunu seçin ve işlemi başlatın.
- Adım #6: Sorun çözüldü.

USB belleğe virüs bulaşması genellikle enfekte bir bilgisayara takıldığında gerçekleşir. Bunun nedeni, virüs taşıyan bilgisayarın belleğinize zararlı yazılım bulaştırması ve daha sonra başka bir bilgisayara takıldığında virüsün yayılmasıdır. Bilgisayarınızda USB flaş belleği sağlıklı bir şekilde korumak için bazı önlemler alabilirsiniz. Örneğin, USB belleği bilgisayarlarda yazma korumasına alarak dışarıdan zararlı yazılım girmesini engelleyebilirsiniz.

Özel dosyalarınızı virüslerden temizlemek için ise belirli adımları izleyebilirsiniz. İşte özel dosyalar virüsü temizleme adımları:

1. Rkill programını çalıştırın ve aktif olan virüsleri durdurun. Özel dosyalar.exe gibi virüslerin çalışmasını engelleyebilirsiniz.
2. ComboFix'i çalıştırarak bilgisayarınızı tarayın ve temizleyin.
3. Son olarak, Dr.Web gibi bir antivirüs programı ile bilgisayarınızı tam olarak tarayarak virüsleri temizleyin.

Eğer USB flaş belleğiniz bozulduysa ve dosyaları kurtarmak istiyorsanız, EaseUS Veri Kurtarma yazılımını kullanarak dosyalarınızı geri alabilirsiniz. Bu yazılım, bozuk belleği tarayarak kaybolmuş verileri kurtarmanıza yardımcı olabilir.

USB Disk Security ise Windows işletim sisteminde çalışan ve bilgisayarı USB belleklerden gelebilecek virüslere karşı koruyan bir programdır. Bu program, USB belleklerde izinsiz olarak çalışan yazılımları tespit eder ve engeller. Ücretsiz olarak sunulan USB Disk Security, bilgisayarınızı zararlı yazılımlardan korumanıza yardımcı olabilir.

Son olarak, flash diskte yazma korumasını kaldırmak isterseniz, belleği bilgisayara bağlayarak biçimlendirme işlemi yapabilirsiniz. Bu işlemle yazma koruması kaldırılarak sorun giderilebilir. Ancak biçimlendirme işlemi sırasında bellekteki tüm veriler silineceğinden dolayı dikkatli olmanız önemlidir.

Geri