Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Urun Uygunluk belgesi Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ürün Uygunluk belgesi Nedir?​

TSE Ürün Uygunluk Belgesi üretici iseniz veya başka bir firmaya ürün üretimi yaptırıyorsanız üretimini yaptırdığınız ürünlerin TSE Standartlarına uygun kalitede üretim yaptığınızı ve TSE Standart şartlarını sağladığınızı ispat eden belgedir.

Ürün sertifikası ne demek?​

Ürünün belgeye sahip olması; Ürünün bağlı olduğu standartlara ve diğer uluslararası standartlara uygun olduğunu gösterir. Buna bağlı olarak ürün belgelendirme koşullarına uygun olarak üretilen ürünlerin, insan sağlına ve çevreye herhangi bir zararı bulunmaz.
Uygunluk kabulü nedir?
Bir üretici veya üretici temsilcisi tarafından, uygulandığı ürünün, sadece söz konusu ürün için geçerli olan tüm ürün güvenliği direktiflerinin, tüm ilgili gereksinimlerini karşıladığını gösteren resmi bir beyandır.

Türk Standartlarına Uygunluk belgesi nasıl alınır?​

TÜRK STANDARTLARINA UYGUNLUK BELGESİ(TSE MARKASI) Ayniyet Beyanı varsa (2) numaralı form doldurulup Online Başvuru ekranına yüklenmesi gerekmektedir. Ara Kontrol (Gözetim) incelemelerinde firmalarımız Üretim Yeri İnceleme Raporu ve ilgili Belgelendirme Föylerini Belgelendirme Müdürlüğünden talep etmelidir.

Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi nasıl alınır?​

Ürün belgelendirme Nedir?
Ürün belgelendirme, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından işletmelere ve şirketlere verilen bir dokümandır. Bu belgelendirme ürünlerin yanı sıra hizmet, sistem veya personelin belgelendirilmesinde de kullanılabilir.

Uygunluk belgesini kim verir?​

KARAYOLU UYGUNLUK BELGESİ NEREDEN ALINIR? Karayolu uygunluk belgesi TSE yetkili teknik sorumlu belgesine sahip mühendislik firması tarafından TSE Araç Proje Müdürlüğüne yapılan başvuru sonrasında aracın fiziki incelemesi de gerçekleştikten sonra TSE onaylı olarak araç projelendirme firmalarından alınır.

TSE uygunluk belgesi kaç yıl süreyle geçerlidir?​

İlgili Standardın öngördüğü muayene ve deneyler gerçekleştirilir, Muayene ve deney sonuçları ile üretim yeri incelemesi sonucunun uygun bulunması durumunda, geçerlilik süresi 3 (üç) yıl olan TSE-HAR Belgesi verilir.
Ürün Sertifikası nasıl hazırlanır?
Üretim yeri belgelendirmesinde, numuneler üretim yerinden alınarak test edilir. Ürün belgelendirme süresi, yapılan testler ve muayenelerin ardından belgelendirme föyü üzerine yazılır. Şirketlerin bu süreyi takip ederek süre dolmadan yeninden belgelendirme başvurusu yapması gerekir.

Ürün sertifikası nasıl alınır?​

5 Adımda CE belgesi Nasıl Alınır?
- 1.Adım: Ürününüz için geçerli Ce direktifleri bulun.
- 2.Adım: Üçüncü taraf değerlendirmesi konusunda bilgi sahibi olun.
- 3.Adım: Ürününüzün Uygunluğunu Değerlendirin.
- 4.Adım: Teknik dokümantasyonların oluşturulması ve saklanması
- 5.Adım: Uyumluluk bildirimi ve CE işaretinin eklenmesi.

Araç uygunluk belgesi kim verir?​

TSE belgesi olmazsa ne olur?
Üzerinde TSE damgası bulunmayan ürünleri almak, üretim aşamasından emin olmadığımız ürünleri satın almamız anlamına gelecektir. TSE damgalı ürünleri gönül rahatlığı ile kullanabilir ve üretim koşullarından emin olabilirsiniz. TSE dışarısında kalan ürünler, kullanım aşamasında sıkıntı yaşamamıza neden olacaktır.

Ürün sertifikasyonu nedir?​

Ürün sertifikası ise bütün kontrol yöntemlerinin uygulanması sonucu organik ürünün ve organik girdinin mevzuata uygun olduğunu gösteren belgedir.

Geri