- Konu Yazar
Ürün neye denir?
Ürün, yetiştirilen, yapılan ve bir yerden diğer bir yere taşınan şekillendirilmiş ticari eşyadır. Zirai, teknik üretim işlemi sonunda elde edilen bir ürün ayrıca pazarlanmak, kullanılmak üzere ticari gayelerle nakledilir. İnsan gücünün bir hizmet olarak belirli işlerde kullanılması da ürün olarak kabul edilebilir.Ürünün Türkçe karşılığı nedir?
Ürün kelimesi Türkçe’de “çoğalmak, yetişmek” anlamına gelir.Ekonomide ürün ne demek?
Ekonomide ürün ne demek?Ekonomi için bir ürün, bir şirket içindeki üretim sürecinden elde edilen sonuç olarak tanımlanır. Bu nedenle, üretilen her şey üretim sürecinden kaynaklanan bir üründür. Ekonomik açıdan bakıldığında, ürün pazarda değiş tokuş edilen her şeydir.
Depolu ne demek?
Bilindiği üzere, depolar; korunmak, saklanmak ya da gerektiğinde kullanılmak için bir şeyin konulduğu yerlere deniyor. Ancak, depolu meskenlere sahip malikler, meskenlerinin depo kısmını hem “depo” olarak hem de “mesken” olarak kiraya verebiliyor.Üretici kime denir?
[13] İmalatçı/Üretici: Kamu tüzel kişileri de dahil olmak üzere tüketiciye sunulmuş olan mal ya da bu malların hammaddelerini yahut ara mallarını üretenler ile mal üzerine markasını, unvanını veya herhangi bir ayırt edici işaretini koyarak kendisini imalatçı olarak gösteren gerçek veya tüzel kişi olarak tanımlanmıştır.Işletmede ürün nedir?
Işletmede ürün nedir?Satıcılara göre ürün, perakendecilere satarak kazanç elde etmek için satın aldıkları maddelerdir.Tüketicilere göre ürün, kişisel ihtiyaçlarını karşılayarak fayda sağlayıcı nesnelerdir. Genel anlamda ürün, işletmeler tarafından belirli ihtiyaçları karşılamak üzere tüketicilere sunulan nesnelerdir.
Tapuda depolu mesken nedir? Taşınmaz mal tapusunda “depolu mesken” yazması durumunda, mesken ile birlikte ona bağlı bir deponun mülkiyeti söz konusu oluyor. Söz konusu depo mesken ile aynı katta veya farklı katlarda da yer alabiliyor.
Depo tapusu olan daireye ev tapusu nasıl alınır Haberi Bu taşınmazdaki ruhsat ve proje eksikliklerini gidermeniz gerekmektedir. Aksi halde sadece bir daire değil; bir depo satın almış olursunuz. Deponun resmi olarak konut olarak kullanılabilmesi için tapudaki niteliğinin değiştirilmesi gerekiyor.