AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Urun etiketinde neler olmali?

Editör

Yeni Üye

Ürün etiketinde neler olmalı?​

İlgili yönetmeliğe göre gıda ambalajlarında bulunması zorunlu sağlıklı bir gıda tüketimi için dikkat edilmesi gereken bilgiler;
- Ürünün adı
- Ürünün içindekiler.
- Ürünün net miktarı
- Üretimi yapan firmanın adı ve net adresi.
- Üretim yeri.
- Seri numarası ya da parti numarası
- Üretimin izin tarihi.
- İthalat kontrol belgesi tarihi.

Etiket ve Etiketleme nedir?​

Etiketleme Tanımı, Önemi ve Kapsamı Ambalajlama ile yakından ilgili olan etiketleme, yönetimin dikkat etmesi gereken diğer bir ürün özelliğidir. Etiket, ürün ve satıcı hakkında bilgiler taşıyan ürünün bir parçasıdır. Etiket ambalajın bir parçası olabileceği gibi ürüne de yapıştırılabilir.

174 Hangi sorunlarımızı çözer?​

174 Hangi sorunlarımızı çözer?
ALO 174 Gıda Hattı tüketicinin gıda güvenilirliği ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili merciye kolay bir şekilde ulaşabilmesi, iletişimin tek merkezden yönlendirilmesi, tüketiciye en kısa zamanda dönüş yapılabilmesi ve sonucun takibi amacıyla kurulmuştur.

Bir işletmeyi nereye şikayet edebilirim?​

Bir işletmeyi nereye şikayet edebilirim?
Alo 174 Hattı 7/24 hizmet vermektedir. Şikayetler Alo 174 hattını arayarak,[email protected]adresine e-posta gönderilerek, Alo174 mobil uygulaması veya web adresi üzerinden canlı destek yoluyla, Alo174 Whatsapp (0 501 174 01 74) ve Bip ihbar hatları üzerinden oluşturulur.

Etiketlere bakarak neler öğrenebiliriz?​

Bir ürünü alıp incelediğinizde etiket kısmından birçok bilgiyi öğrenebilirsiniz. Üretim yeri, üretim izni, içindekiler, son kullanma tarihi, parti numarası, orijin ülke, muhafaza şartları, üretici firma bilgileri, net miktarı, alerjen uyarıları, vb. bilgiler yer alır.

Ürünler Neden Ambalajlanır?​

Gıdanın ambalajlanmasında asıl etken; gıdayı kontrol altında tutmak, bazı kirlenme ve tehlikelere karşı gıdayı korumak, taşınmasını kolaylaştırmak ve ürün hakkında bilgi vermek ve tüketiciyi bilgilendirmektir. Ambalajın üzerinde, gıda içeriğinin tanımlaması ve açıklaması bulunur.

Etiketleme ne demek?​

Etiketleme ne demek?
Etiketleme kelime anlamı ile de tanıtma, bildirme, ne olduğunu açıklayan tanıtım araçlarıdır. Instagram’da bir gönderi paylaştığımızda gönderinin neyle alakalı olduğunu, gönderide kimlerin olduğunu ve gönderinin neyi anlattığını takipçilere bildirmek için bazı anahtar kelimeler kullanırız. Buna etiketleme denilir.

Etiketler nelerdir?​

Etiketler nelerdir?
Etiket; bir ürünün tüm özelliklerini içerisinde barındıran ve tüketiciye gösteren, bilgilendirme amacı ile üretilmiş materyallere denir. Etiketin içeriğinde; ürünün markası, fiyatı, hangi malzemelerden üretildiği, ne amaçla ve nasıl kullanılacağını gösteren bilgiler yer alır.

175 hatti hangi sorunlarinin Cozumune yardimci olur?​

Alo 175 Tüketici Danışma Hattı ile tüketicilerimiz; insan sağlığı, can ve mal güvenliği açısından risk taşıyan ürünleri ve firmaları da ihbar edebilmekte, sorunlarıyla ilgili bilgi alabilmektedir.

Alo 175 Tüketici Danışma Hattı hangi sorunlarımızı çözmeye yardımcı olur?​

Ticaret Bakanlığı bünyesinde oluşturulmuş olan “Alo 175 Tüketici Danışma Hattı” tüketici vatandaşların karşılaşmakta oldukları sorunlar ile alakalı olarak çözüm yollarının sunulduğu bir hizmet merkezidir. Ayrıca bu hizmet merkezince tüketici uyuşmazlıklarına dair ilgili makamlara yönlendirmeler de yapılmaktadır.

Bir yeri nasıl şikayet edebilirim?​

Bir yeri nasıl şikayet edebilirim?
Şikayet adreslerinin başında, ALO 175 Tüketici Danışma Hattı var. Tüketicilerin karşılaştıkları sorunlara çözüm getiren çağrı merkezi, Ticaret Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veriyor. Bu hatla tüketiciler, insan sağlığı, can ve mal güvenliği açısından risk taşıyan ürünleri ya da firmaları şikayet konusu yapabiliyor.

Ürün etiketinde neler olmalı konusu oldukça önemlidir ve tüketiciler için sağlıklı bir alışveriş ve tüketim deneyimi sağlar. Gıda ambalajlarında bulunması zorunlu olan bilgilerin başında ürünün adı gelir. Ürünün içindekileri açıkça belirtmek, net miktarı belirtmek, üretici firmanın adı ve adresi ile üretim yeri gibi bilgiler de önemlidir. Ayrıca seri numarası ya da parti numarası, üretim ve ithalat tarihleri gibi detaylar da sağlıklı ve güvenilir bir alışveriş için önem taşır.

Etiketleme kavramı, ürünlerin satış öncesinde tüketiciye bilgi vermek amacıyla kullanılan bilgi taşıyan materyallerdir. Bu etiketler ürünlerin içeriği, kullanım talimatları, üretici bilgileri gibi detayları içerebilir ve tüketicilere doğru tercih yapmaları konusunda yardımcı olur.

174 ve 175 hatları da tüketicilerin yaşadıkları sorunlara çözüm bulma ve şikayetlerini ileterek yardım alma konusunda önemli bir rol oynar. Alo 174 Gıda Hattı, tüketicilerin gıda güvenilirliği ile ilgili ihbar ve şikayetlerini bildirebilecekleri bir hattır. Alo 175 Tüketici Danışma Hattı ise tüketicilerin çeşitli sorunları için destek alabilecekleri ve şikayetlerini iletebilecekleri bir sistemdir.

Ürün etiketlerinden, ürünün üretim yeri, içeriği, son kullanma tarihi, parti numarası, muhafaza koşulları, üretici firma bilgileri gibi birçok önemli bilgiyi öğrenebilirsiniz. Bu bilgiler sayesinde ürünü doğru şekilde kullanabilir, alerjen maddeler ve diğer potansiyel tehlikeler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Gıdaların ambalajlanmasının amacı, gıdanın korunması, taşınmasının kolaylaştırılması ve tüketicinin bilgilendirilmesidir. Ambalajlar üzerinde gıdanın içeriği ve kullanım talimatları gibi bilgiler bulunur ve tüketiciye doğru tercih yapması konusunda yardımcı olur.

Etiketleme kavramı ise bir ürünün ne olduğunu tanımlama, bilgi verme ve doğru şekilde tanıtma amacıyla kullanılan araçlardır. Etiketler, ürünün markası, fiyatı, üretim malzemeleri, kullanım talimatları gibi bilgileri tüketicilere sunar ve doğru tercih yapmalarını sağlar.

Sonuç olarak, ürün etiketleri ve doğru etiketleme tüketici sağlığını ve güvenli alışverişi sağlayan önemli unsurlardır. Tüketicilerin şikayetlerini iletebilecekleri ve sorunlarına çözüm bulabilecekleri Alo 174 ve 175 hatları da bu konuda önemli destek sağlar.

Geri