AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Urun cevrim suresi nedir?

Editör

Yeni Üye

Ürün çevrim süresi nedir?​

Bir prosesin üreteceği ürünü tamamlama sıklığına Çevrim Zamanı denir. Çevrim Zamanı prosesteki operatörün çevrim zamanı ile farklılık gösterebilir. Operatör Çevrim zamanı o proseste çalışan operatörün o prosesin elemanlarını baştan sona tamamlaması için gereken süredir.

Operatörlerin takt süresi nedir?​

Operatörlerin takt süresi nedir?
Kullanılabilir üretim süresinin müşteri talebine bölünmesi. Örneğin, otomobil gösterge paneli üreten bir fabrika günde 480 dakika çalışır ve müşteriler günde 240 gösterge paneli talep ederse takt zamanı iki dakikadır. Benzer şekilde, eğer müşteriler her ay iki yeni ürün isterse, takt zamanı iki haftadır.

T zamanı ne demek?​

T zamanı ne demek?
“Takt Time” terimi, bir müzik parçasındaki ritim ve zaman çubuğunu ifade eden Almanca “Takt” kelimesinden türetilmiştir. Almanca ‘da “takt” “nabız” anlamına gelmektedir. Üretimde, ürünlerin üretilme hızını ifade etmektedir. Takt süresi, belirli bir zaman dilimindeki ortalama satış hızını temsil etmektedir.

Operatörlerin takt süresi içinde gerçekleştirmeleri gereken işlerde belirlenen süreye ne ad verilir?​

Operatör Çevrim Süresi (Operator Cycle Time) Doğrudan gözlemle zaman tutulduğunda, bir operatörün bir iş istasyonunda işin bütün elemanlarını, onları tekrar etmeye başlamadan önce, tamamlaması için gereken süre.

Tempo süresi nasıl hesaplanır?​

Tempo süresi nasıl hesaplanır?
Çevrim süresinin hesabı duruma ve şartlara bağlı olabilir. Örneğin, eğer bir boyama prosesi her beş dakikada 22 parçadan oluşan bir partiyi tamamlıyorsa, parti için çevrim süresi beş dakikadır. Ama yalnız bir parça için çevrim süresi 13.6 saniyedir (5 dakika x 60 saniye = 300 saniye, bölü 22 parça = 13.6 saniye).

Kanban lead time nedir?​

Kanban lead time nedir?
İşin mevcut süreçte ne kadar hızlı ilerlediği ve sürecin hangi adımlarında yavaşladığının ölçülmesinde kullanılırlar. Lead time kullanılarak pazara çıkış hızı hesaplanabilir. Bunun dışında daha önceki verilere bakılarak bitiş tarihlerine göre bir değerlendirme yapılabilinir.

Jidoka nedir makale?​

Makine ve/ya operatörler için anormal bir durum oluştuğu zaman otomatik olarak bunu fark edilebilir hale getirip hatanın tespitini ve üretimi/makinayı durdurma imkanını sağlayan sistemin adıdır.

Işlem süresi nedir?​

Işlem süresi nedir?
İşleme Süresi (Processing Time) Bir ürünün tasarım veya üretiminde gerçekte üzerinde çalışılan süre ve bir siparişin gerçek işleme süresi. Tipik olarak, işleme süresi, üretim akış süresinin küçük bir parçasıdır.

Ürün çevrim süresi, bir prosesin üreteceği ürünü tamamlama sıklığına denir. Bu süre, prosesteki operatörün o prosesin elemanlarını baştan sona tamamlaması için gereken süredir. Operatörlerin takt süresi ise kullanılabilir üretim süresinin müşteri talebine bölünmesiyle elde edilir. Örneğin, bir fabrika günde 480 dakika çalışıyor ve müşteriler günde 240 ürün talep ediyorsa, takt zamanı iki dakikadır.

T zamanı ise üretim hızını ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Takt süresi, belirli bir zaman dilimindeki ortalama ürün üretim hızını temsil eder. Özellikle operatörlerin takt süresi içinde gerçekleştirmeleri gereken işlerde belirlenen süreye Operatör Çevrim Süresi adı verilir. Bu süre, bir operatörün bir iş istasyonunda işin elemanlarını tamamlayıp tekrar etmeye başlamadan önce geçen süreyi ifade eder.

Tempo süresi, çevrim süresinin hesaplanmasına bağlı olarak değişebilir. Örneğin, bir boyama prosesi her beş dakikada 22 parçalık bir parti tamamlıyorsa, parti için çevrim süresi beş dakika olurken yalnız bir parça için çevrim süresi farklı olacaktır. Kanban lead time ise işin ilerleme hızını ölçerek sürecin hangi adımlarında yavaşladığını belirlemeye yarayan bir kavramdır.

Jidoka, makine veya operatörler için anormal durumlar oluştuğunda otomatik olarak bunu fark edilebilir hale getirip hatanın tespitini ve üretimi durdurma imkanını sağlayan bir sistemdir. Son olarak, işlem süresi bir ürünün tasarım veya üretiminde gerçekte üzerinde çalışılan süreyi ve bir siparişin gerçek işleme süresini ifade eder. Bu süre genellikle üretim akış süresinin küçük bir parçasını oluşturur.

Geri