AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Urun cesitleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Ürün çeşitleri nelerdir?​

Dayanıklılığa Göre Mallar Şöyle Sıralanır :
- 1-Dayanıksız Mallar: Bir veya birkaç kullanım sonucu tükenen mallardır. Yiyecek-içecekler, temizlik malzemeleri gibi…
- 2-Dayanıklı Mallar: Kullanıldıkça tükenmeyen mallardır. Mobilya, makine, züccaciye ürünleri gibi…
- 3-Hizmetler: Satışa sunulan faydalardır.

Ürün düzeyleri nedir?​

Bir ürünün üç temel düzeyi bulunmaktadır. Bunlar; öz ürün (temel ürün), somut ürün (gerçek ürün) ve genişletilmiş ürün dür.

Aranmayan ürünler nelerdir?​

Aranmayan ürünler nelerdir?
ARANMAYAN MALLAR
- Tüketicilerin haberdar olmadıkları ve satın almak için herhangi bir arzu içeresinde olmadıkları mallardır.
- İhtiyaç duymadıkça satın alınmazlar.

Ürün soyut mudur?​

Ürün soyut mudur?
Sonuç olarak nihai tüketici açısından bakıldığında ürün, kişisel ihtiyacı karşılayan ve bu yönden yarar sağlayan somut ya da soyut bir varlıktır.

Ürün grupları nelerdir?​

Ürün grubu, bir şirket tarafından satılan bunların bir grubu olarak tanımlanır. Yani fiziki veya online olarak satışa sunulan ürünlerdir. Bu ürünler birbirleriyle ilişkilidir, yani kendi aralarında gruplandırılmış benzer özelliklere sahiptirler.

Ürün kaça ayrılır?​

Ekonomide insanların ihtiyaç ve isteklerini gidermek için alınıp satılan somut araçlara mal veya emtia denir. Hizmetten farklı olan malların dağıtımı yapılabilir, mallar el değiştirebilir ve üreticiden tüketiciye aktarılabilir. Mallar, pazar türlerine göre tüketim ve endüstriyel mallar olarak sınıflandırılır.

Ürün karmasının derinliği nedir?​

Ürün karmasının derinliği nedir?
Ürün karmasının 4 boyutu bulunur; – genişliği (ürün hattı sayısı) – uzunluğu (ürün hattındaki ürün çeşit sayısı) – derinliği (ürün hattında yer alan her bir ürünün çeşit sayısı) – Uyum (tutarlılığı) (ürün hattının üretim, dağıtım ve kullanımlarındaki bağlılık ve tutarlılığını gösterir) olur.

Tüketim ürünleri çeşitleri nelerdir?​

Tüketim ürünleri çeşitleri nelerdir?
Tüketim malları hizmetlere göre(ör. tıbbi hizmetler), dayanıksız tüketim malları (ör. gıda), yarı-dayanıklı tüketim malları (ör. giysi) ve dayanıklı tüketim mallarına (ör. otomobil) ayrılır.

Kolayda mallar hangi sınıflandırmanın içindedir?​

A- Kolayda Mallar: Tüketicilerin az çaba sarf ederek satın almaya niyetli oldukları, genelde diğer ürünlere göre daha sık satın alınan, göreli olarak daha düşük fiyatlara sahip ürün grubudur.

Soyut ürünler nelerdir?​

Soyut Ürün:Elle tutulup gözle görünmeyen her ürün soyuttur. Pazarlama yazını soyut ürün yerine hizmet kavramını kullanır.

Bir tüketicinin üründen olduğu faydaya ne ad verilir?​

Bir tüketicinin üründen olduğu faydaya ne ad verilir?
Öz ürün, ürünün kullanıcılar sağladığı faydadır. Her tüketici satın aldığı üründen bir fayda beklemektedir.

Ürün ve alt grupları nelerdir?​

Ürün ve alt grupları nelerdir?
Şu anda 5 ürün grubu kullanıyoruz. Bunlar:
- “Yeni Ürünler” – orijinal ambalajlı yeni ürünler.
- “İkinci El Ürünler” – teşhir veya leasing sonraki yeni ürünler, ikinci el veya yenilenmiş (refurbished) ürünler.
- “Hasarlı Ürünler” – bu tip ürünler genellikle giderilmesi kolay küçük elektrik arızaları vardır.

Ürün grubu nedir?​

Üretim malları kaça ayrılır?​

Ürün karması uzunluğu nedir?​

Ürün karması uzunluğu nedir?

Tüketici ürünü ne demek?​

Tüketici ürünü ne demek?
Tüketici mal veya ürünleri, tüketicinin kişisel yada ailesel olarak gereksinim duydukları ihtiyaçlarını karşılamak üzere doğrudan satın almış oldukları mallar veya ürünlere denir.

Tüketim ürünleri kaça ayrılır?​

Kimler tüketici değildir?​

Örneğin, bir kimse evde traş olmak için traş bıçağı aldığında tüketici olarak kabul edilir. Aynı traş bıçağını marketinde satmak için satın aldığında, ticari amaçla işlem yaptığından tüketici değildir.

Merhaba! Ürün çeşitleri konusunda verdiğiniz bilgiler oldukça kapsamlı ve faydalı. Dayanıklılığa göre malların sınıflandırılması ve hizmetlerin tanımlanması konuları hakkında net bir açıklama yapılmış. Belirttiğiniz ürün düzeyleri (öz ürün, somut ürün, genişletilmiş ürün) ve ürün karması derinliği hakkındaki açıklamalar da oldukça açıklayıcı.

Tüketim ürünleri ve türleri ile ilgili detaylı bilgiler vermişsiniz. Tüketici ürününün tanımı, türleri ve tüketim ürünlerinin ayrımları hakkında bilgilendirici bir içerik sunmuşsunuz.

Ürün grupları ve alt grupları ile ilgili ayrıntılar da oldukça işlevsel. Kolayda malların sınıflandırılması ve soyut ürünlerin tanımı konularına da açıklık getirilmiş. Üretim mallarının sınıflandırılması ve ürün karması uzunluğu hakkındaki bilgilerinizi paylaşmanız da oldukça yararlı.

Son olarak, tüketici kavramının ne anlama geldiği, tüketici olmayan bireylerin kimler olduğu gibi konulara da değinmişsiniz.

Toparlamak gerekirse, verdiğiniz bilgiler ürün çeşitleri, sınıflandırmaları ve detayları hakkında geniş bir bakış açısı sunuyor. Teşekkürler! Bana başka sorularınız varsa, yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri