Urospiral nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
171.662
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ürospiral nedir?​

Ürolojik spiral veya “Ürospiral” paslanmaz metal alaşımdan yapılmış, yay biçiminde 45, 55, 65, 75 mm uzunlukta prostatik üret raya yerleşti- rilen ve kontinansı bozmadan prostatik üretrada miksiyon için gerekli açılmayı sağlayan bir pro- tezdir (Resim I).
Sistoskopi sonrası yanma nasıl geçer?
Sistoskopi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Sedasyon veya genel anestezi yaptırdıysanız, işlem sonrasında hastanın tam olarak kendine gelmesi için bir süre beklemesi gerekmektedir. Ağrıyı hafifletmek için genital bölge üzerine sıcak ve nemli bir bez tutun. Bu işlemi gerektiği kadar tekrarlayın.
Sistoskopi zor mu?
Sistoskopi ürolojide oldukça sık kullanılan basit bir girişimsel işlemdir.

İdrar yolu tahrişi neden olur?​

Sistit, idrar yolları ve mesanenin bakteriler tarafından enfekte olması sonucu ortaya çıkar. Bakteri, mesanenin astarına sabitlenir; bu alanın tahriş olmasına ve iltihaplanmasına neden olur. Sistit, şiddetli ağrıya ve sık idrara çıkmaya neden olabilir. Belirtiler kişiden kişiye değişir.
Üreteroskopi neden yapılır?
Üreteroskopi işlemi, üreter adı verilen tüpte yer alan darlık, taş ve tümörlerin teşhis ve tedavisi için uygulanmaktadır. Taş tedavisi söz konusu olduğunda cihazın içinden taş kırma ve tutma aletleri geçerken, darlık tedavisi söz konusu olduğunda genişletmeye yarayan balon ve aletler geçmektedir.
Sistoskopi sonrası sonda takılır mi?
Sistoskopi ile birlikte hastalara üreter (mesane ile böbrek arasındaki idrar kanalı) kateterleri takılabilir veya daha önceden cerrahi bir işlem sırasında yerleştirilmiş kateterler çıkarılabilir.
Sistoskopi tanı amaçlı hangi durumlarda yapılır? Alt idrar yolu darlıkları, alt idrar yolu iltihapları ve üretra tümörlerin tespitinde, prostat büyüklüğü, prostat tümörleri, mesane taşı, tümör ve iltihapları, iç idrar yolu tıkanıklıkları, idrar kaçırma sebeplerinin teşhisinde sistoskopi yapılabilmektedir.
Nefrektomi ameliyatı neden yapılır?
Radikal nefrektomi lokalize böbrek kanseri için cerrahi tedavi seçeneğidir. Amaç böbreğin tümünü ve etrafındaki yağlı dokuyu çıkarmaktır. Bu cerrahi tümörü çıkarıp geride böbrek dokusu bırakmanın mümkün olmadığı durumlarda yapılır.
 
Geri
Üst