Urolojik kanserler nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ürolojik kanserler nedir?​

Ürolojik kanserler; böbrek, idrar yolları, idrar kesesi, prostat ve testislerdeki hücrelerin kontrolsüz çoğalması ve tümör oluşumuna neden olması olarak tanımlanmaktadır. Üriner sistemde görülen kanserler de her kanser türünde olduğu gibi erken tanı ile tedavi aşaması çok daha konforlu bir şekilde sürdürülebilmektedir.

Üroloji Doktorları Neye Bakar?​

Üroloji, hem kadınlarda hem de erkeklerde idrar yolu hastalıklarını, kronik böbrek hastalıklarını ve genellikle erkek üreme organlarının tedavisi ile ilgilenen cerrahi bir uzmanlık alanıdır. Üroloji nedir, neye bakar?
Ürolojik onkoloji Nedir?
Ürolojik onkoloji, kadın ve erkeklerde idrar yolları ile erkeklerde üreme organlarında ortaya çıkan kanserlerin tanı ve tedavisi yapıldığı bir alandır.

Radyasyon Onkolojisi nelere bakar?​

Radyasyon onkolojisi, iyonizan radyasyon kullanılarak yapılan tedavi işlemlerinin kanser hücreleri üzerindeki etkilerini araştıran tıbbi bilim dalıdır. Radyasyon onkolojisi kliniklerinde yapılan uygulamalar, radyocerrahi ve radyoterapi olmak üzere iki farklı grup altında incelenir.

Üreter kanseri nedir?​

Üretra kanseri, idrarı mesaneden vücudun dışına taşıyan dar bir tüp olan üretrayı kaplayan dokulardaki kanserli (malign) hücrelerden kaynaklanmaktadır. Üretra kanseri, tüm ürolojik kanserler içinde en nadir görülen bir kanserdir.
Üriner sistem kanserleri nelerdir?
Ürolojik kanserlerin görülme yaşı genellikle 50’den sonradır. Fakat genç hasta grubunda da ürolojik kanserleri görmeye başladık. Testis kanseri, 20-35 yaş aralığı kanseridir. Yani diğer prostat, mesane, böbrek ve idrar yolları kanserleri ne kadar geç yaşlarda görülüyorsa, testis kanseri de o kadar erken yaşta görülür.
Radyasyon Onkolojisi Bulunan Hastaneler
Üroloji sistemi, özellikle erkeklerde üreme ve boşaltım sistemi ile ilgilenmektedir. Kadınlarda ise daha çok boşaltım sistemi hastalıklarını ele almaktadır. Kadınlarda üreme sistemi iel boşaltım sistemleri bir bütün haline incelenmesi gerektiği için üroloji, kadın hastalıkları uzmanı ile birlikte çalışmaktadır.

Geri