Ürgüp Dolazi (Un Helvası)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ürgüp Dolazi (Un Helvası) Tanımı İçin Materyaller
75 gram teremyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 çay bardağı tahin
Sosu İçin;
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker

Ürgüp Dolazi (Un Helvası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Teremyağ ve sıvı yağ tavaya alınır .
Eriyince 1 su bardağı un eklenerek düzgünce pembeleşene kadar kavrulur.
Farklı bir kapta 1.5 su bardağı süt ve toz şeker karıştırılarak kavrulan helvaya dökülür devamlı karıştırılır.
Sonrasında tahin de eklenerek 5 dk daha daima karıştırarak pişirilir.
Sonrasında biçim verilerek fıstık yahut cevizle süsleyebilirsiniz cam fıstığı da ekleyebilirsiniz.
Not:Normalde Ürgüp’te tahin katmazlar süt yerine de su ile yaparlar ancak bu halde nitekim çok daha lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim.

Ürgüp Dolazi (Un Helvası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst