Ürgüp Dolazi (Un Helvası) Tanımı İçin Materyaller
75 gram teremyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 çay bardağı tahin
Sosu İçin;
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Ürgüp Dolazi (Un Helvası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Teremyağ ve sıvı yağ tavaya alınır .
Eriyince 1 su bardağı un eklenerek düzgünce pembeleşene kadar kavrulur.
Farklı bir kapta 1.5 su bardağı süt ve toz şeker karıştırılarak kavrulan helvaya dökülür devamlı karıştırılır.
Sonrasında tahin de eklenerek 5 dk daha daima karıştırarak pişirilir.
Sonrasında biçim verilerek fıstık yahut cevizle süsleyebilirsiniz cam fıstığı da ekleyebilirsiniz.
Not:Normalde Ürgüp’te tahin katmazlar süt yerine de su ile yaparlar ancak bu halde nitekim çok daha lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim.
Ürgüp Dolazi (Un Helvası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
75 gram teremyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 çay bardağı tahin
Sosu İçin;
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Ürgüp Dolazi (Un Helvası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Teremyağ ve sıvı yağ tavaya alınır .
Eriyince 1 su bardağı un eklenerek düzgünce pembeleşene kadar kavrulur.
Farklı bir kapta 1.5 su bardağı süt ve toz şeker karıştırılarak kavrulan helvaya dökülür devamlı karıştırılır.
Sonrasında tahin de eklenerek 5 dk daha daima karıştırarak pişirilir.
Sonrasında biçim verilerek fıstık yahut cevizle süsleyebilirsiniz cam fıstığı da ekleyebilirsiniz.
Not:Normalde Ürgüp’te tahin katmazlar süt yerine de su ile yaparlar ancak bu halde nitekim çok daha lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim.
Ürgüp Dolazi (Un Helvası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı