AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Urfa Usulü Mercimekli Bulgur Yemeği (Tevlehev)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Urfa Yöntemi Mercimekli Bulgur Yemeği (Tevlehev) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağından az bulgur
1 soğan isteğe bağlı yarım da olur
Zeytinyağı/sıvı yağ
Karışık salça tatlı kaşığı kadar
Tuz
İsot (Kırmızı biber)

Urfa Metodu Mercimekli Bulgur Yemeği (Tevlehev) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimeğimizi güzelce yıkadıktan sonra tencereye alalım üstüne bulguru ekleyelim.
Sıcak suyumuzu koyalım üstünü 5 parmak geçecek kadar pilavın az sulu hali olacak. Ona nazaran suyumuzu ayarlayalım. Sonrasında damak tadına nazaran tuzu ekleyelim.
Ocağa alalım yeterlice piştikten sonra öteki bir tavada yağımızı soğanımızı güzelce kavuralım.
Sonra pulbiber ve salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sosumuzu pişirdiğimiz yemeğin üstüne ekleyelim yeterlice karıştıralım.Yemeğimiz hazır afiyet olsun.Yanına soğan salatası enfes oluyor deneyin kesinlikle.
Urfa Yordamı Mercimekli Bulgur Yemeği (Tevlehev) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst