AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Urfa Usulü Acılı Kurubiber Patlıcan Dolma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Urfa Yolu Acılı Kurubiber Patlıcan Dolma Tanımı İçin Malzemeler

Dış gereci için;
Kuru biber ve patlıcan
İç harcı için;
2,5 su bardağı pirinç
3 adet soğan
Sıvıyağ
3 yemek kaşığı acı biber salçası (Acıdaki damak zevkinize ve salçanızın acılık derecesine nazaran ölçüsü ayarlayabilirsiniz)
3 adet orta uzunluk domates
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Yenibahar

Urfa Tarzı Acılı Kurubiber Patlıcan Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru biber ve patlıcanlar ipte oluyor, 1 ipi tam yapacaksınız verdiğim ölçüler ülkü (Mesela ben 1 ip biber 1 ip patlıcan yapıyorum bu ölçülerle)
Öncelikle almış olduğunuz dolmalık biberi ve patlıcanı ipinden çıkarıyoruz ve yıkıyoruz tozları gitsin diye.
Ardından büyükçe derin bir tencere de suyu kaynatıyoruz, fokurdayan suyun içine atıyoruz sırasıyla 10 ar dakika kaynayan suyun içinde haşlanmalarını sağlıyoruz (Çok haşlayıp dağılmamasına dikkat ediniz)
Haşlanan biber ve patlıcanlarımızı süzerek bir tepsiye aktaralım.
Dolmaları elimizde doldurmamız gerekiyor çok doldurursak hamur kalır pirinçler. Azar azar ve denetimli dolduralım.(Doldurma ve tencereye dizim halini fotoğraflarda göstermeye çalıştım) [*]Dolma taşı yahut üzerini bastıracak formda tabak yardımıyla kapatalım ve üzerini geçecek formda su ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatmadan o biçimde üstündeki dolma taşı yahut tabakla kapattığınız formda en az 1 saat kısık ateşte denetimli formda pişirelim. Şimdiden deneyen herkese afiyet şeker olsun
Not: Tanımdaki dolma harcıyla taze kabak yahut kuru zerzevat çeşitlerini, kapya biber vs içinde kullanabilirsiniz.

Urfa Yöntemi Acılı Kurubiber Patlıcan Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst