Urfa Katmeri Tarifi Resimli
Resimli Urfa Katmeri Tarifi,
Urfa Katmeri Tarifi
imagesurfakatmeritarifiresimli5ad431eb56c2b
Malzemeler
1 corba kaşığı sıvıyağ
5 su bardağı un
yeterince su
tuz
ici icin:
12 paket margarin
3 corba kaşığı tahin
YAPILIŞI
5 su bardağı unu genişce bir kaba alın Una bir tutam tuz ilave edin Ortasını havuz gibi acarak yavaş yavaş su ve sıvıyağ ilave edin Yumuşak bir hamur haline gelene dek yoğurun Hamuru 1520 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirin Hazırladığınız hamurdan yumurta buyukluğunde parcalar koparıp, eşit buyuklukte bezeler hazırlayın İlk bezeyi hafifce unlanmış bir zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde acın
Tahin ve erittiğiniz margarini, hazırladığınız yufkaların uzerine surerek rulo yapalın Bu ruloyu kendi etrafında dondurerek gul boreği yapar gibi sarın Yufkanın acıkta kalan ucunu ice doğru dondurun Butun bezeleri bu şekilde hazırlayın Yufkaları, yağının donması icin bir sure buzdolabında bekletin
Buzdolabından cıkardıktan sonra cok fazla inceltmeden acın Butun rulolar bitene dek devam edin Katmeri sac veya teflon tavada pişirerek servis yapın
Resimli Urfa Katmeri Tarifi,
Urfa Katmeri Tarifi
imagesurfakatmeritarifiresimli5ad431eb56c2b
Malzemeler
1 corba kaşığı sıvıyağ
5 su bardağı un
yeterince su
tuz
ici icin:
12 paket margarin
3 corba kaşığı tahin
YAPILIŞI
5 su bardağı unu genişce bir kaba alın Una bir tutam tuz ilave edin Ortasını havuz gibi acarak yavaş yavaş su ve sıvıyağ ilave edin Yumuşak bir hamur haline gelene dek yoğurun Hamuru 1520 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirin Hazırladığınız hamurdan yumurta buyukluğunde parcalar koparıp, eşit buyuklukte bezeler hazırlayın İlk bezeyi hafifce unlanmış bir zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde acın
Tahin ve erittiğiniz margarini, hazırladığınız yufkaların uzerine surerek rulo yapalın Bu ruloyu kendi etrafında dondurerek gul boreği yapar gibi sarın Yufkanın acıkta kalan ucunu ice doğru dondurun Butun bezeleri bu şekilde hazırlayın Yufkaları, yağının donması icin bir sure buzdolabında bekletin
Buzdolabından cıkardıktan sonra cok fazla inceltmeden acın Butun rulolar bitene dek devam edin Katmeri sac veya teflon tavada pişirerek servis yapın