AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Urfa Çiğ Köftesi Etli Nasıl Yapılır?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36

Urfa Çiğ Köftesi etli nasıl yapılır? Evde Urfa Çiğ Köftesi yapmak için öncelikle etin doğranıp yoğrulması gerekir. Ardından baharatlar eklenip iyice karıştırılır. Bulgur ve suyun eklenmesiyle hamur yoğrulur. Soğan, salça ve nar ekşisi eklenerek karıştırılır. Maydanoz ve limon suyu da eklenerek tekrar yoğrulur. Son olarak ceviz veya fındık eklenip şekil verilir. Afiyet olsun!
İçindekiler


Urfa Çiğ Köftesi Etli Nasıl Yapılır?

Urfa çiğ köftesi etli, geleneksel bir Türk yemeğidir. İşte adım adım Urfa çiğ köftesi etli yapımı:


Malzemeler:

– 500 gram dana kıyma
– 1 su bardağı ince bulgur
– 2 yemek kaşığı biber salçası
– 1 yemek kaşığı domates salçası
– 1 yemek kaşığı isot (isteğe bağlı)
– 1 adet soğan
– 4-5 diş sarımsak
– 2 yemek kaşığı nar ekşisi
– Yarım limon suyu
– Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
– Maydanoz ve marul yaprakları


Yapılışı:

1. İnce bulguru bir kaseye alın ve üzerine kaynar su dökerek ıslatın. 10-15 dakika bekletin ve suyunu süzün.
2. Soğanı ve sarımsakları rendeleyin veya ince doğrayın.
3. Kıymayı bir kaba alın ve üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, biber salçası, domates salçası, isot, nar ekşisi, limon suyu, tuz ve baharatları ekleyin. İyice yoğurun.
4. Yoğurduğunuz karışıma ıslattığınız bulguru ekleyin ve tekrar yoğurun. Karışımı iyice yoğurduktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
5. Dinlenen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak şekil verin.
6. Servis yapacağınız tabağa marul ve maydanoz yaprakları yerleştirin. Üzerine hazırladığınız çiğ köfteleri dizin.
7. İsterseniz üzerine nar ekşisi ve limon dilimleri ekleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!


Urfa Çiğ Köftesi Etli Nasıl Yapılır?

Urfa Çiğ Köftesi Etli Nasıl Yapılır?
1. İnce bulgur, kıyma, salça, baharatlar ve soğan karıştırılır.
2. Karışıma azar azar su eklenerek yoğrulur.
3. Yoğrulan karışım dinlenmeye bırakılır.
4. Dinlenen karışım ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.
5. Ayrılan parçalar elde yoğrulup şekil verilerek servis edilir.


Urfa Çiğ Köftesi Etli Nasıl Yapılır?
İnce bulgur, kıyma, salça, baharatlar ve soğan karıştırılır.
Karışıma azar azar su eklenerek yoğrulur.
Yoğrulan karışım dinlenmeye bırakılır.
Dinlenen karışım ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.
Ayrılan parçalar elde yoğrulup şekil verilerek servis edilir.
 
Geri
Üst