AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uretra ameliyati nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Üretra ameliyatı nasıl yapılır?​

Bu ameliyatta, ucunda ışık ve kamera bulunan özel bir alet kullanılır. Bu alet ile idrar kanalından girilir, aletin ucunda bulunan bıçak ya da lazer ışığı ile dar olan alan kesilerek açılır. Bu ameliyat yaklaşık bir saatte tamamlanır. Ameliyat sırasında darlık açıldıktan sonra hastaya bir sonda takılır.

Üretral mea ne demek?​

Penil üretra ise 10-12 cm’dir. Penisin altında görülen, hissedilen bölümdür. Fossa Navikülaris denilen penis başının (glans) içindeki 1 cm’lik bölüm, mea denilen idrar deliğine açılır.
Üretral Karunkül neden olur?
Öz. Amaç: Üretral karunkül sıklıkla postmenopozal kadınlarda görülen, eksternal üretral meanın posteriorundan köken alan vasküler tümöral bir oluşumdur.

Üretra ameliyatı kaç saat sürer?​

Açık Üretra darlığı ameliyatının süresi; darlığın yeri, uzunluğu ve daha önce ameliyat geçirip geçirmediğine göre değişir. Ameliyat ortalama 2-4 saat sürmekte olup hastamız herhangi bir problem çıkmaması durumunda, hastanede 2-3 gün kadar yatmaktadır.

Üretra hangi yapılar arasında?​

İnsanlarda dişi üretrası 3–5 cm uzunluğundadır ve klitoris ile vajina girişi arasında bulunan vulvaya açılır; iki ucundaki iç ile dış üretra deliği arasında uzanır. Vajinanın ön duvarı simfizis pubis (symphysis pubis) içine gömülü durumdadır, yönü aşağı ve öne doğrudur; hafif eğridir, konkav tarafı öne doğrudur.
Eksternal üretral mea nedir?
Hipospadias, uretra dediğimiz idrar kanalının ön kısmının, corpus cavernosum olarak adlandırılan penisi sertleştiren cisimlerin ve sünnet derisinin eksik gelişimiyle sonuçlanan doğumsal penil defekttir. Bu çocuklar idrar çıkış deliğinin (eksternal üretral mea) bulunduğu yere bağlı olarak aşağı doğru idrar yaparlar.
Üretral karunkül; kırmızı renkte, dokunulduğunda kolayca kanayabilen, yumuşak yapıda ve ahududuya benzeyen, genelde 1 cm civarında büyüklüğe erişebilen iyi huylu damardan zengin yani benign vasküler tümörlerdir. Sıklıkla menopoza girmiş, post-menopozal kadınlarda görülmektedir.
 
Geri
Üst