AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uretimin onemi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Üretimin önemi nedir?​

Sebebi ise; Üretim olmadan gelir olmaz, gelir olmadan tüketim olmaz. Tüketim gelire bağlı bir aktivitedir. Üretim, İnsan ihtiyaçlarının karşılandığı bir faaliyettir. Temelde insan ihtiyaçları için yapılır.

Sözleşmeli üretimin sağladığı avantajlar nelerdir?​

Sözleşmeli üretim, sınırlı bir yerel yatırım gerektirmektedir. Üretim yaptıran firma; üretim faaliyetleri için, ilk kuruluş yatırımı maliyetlerinden tasarruf sağlayacaktır. Üretim maliyetleri yanında taşıma, depolama ve stoklama gibi lojistik faaliyetlerinde de maliyet avantajı sağlayabilecektir.
Fabrikada üretilen ürünlerin faydaları nelerdir?
Kendi ürünlerinizi üretmenin avantajları

Üretimde yer faydası nedir?​

Yer Faydası: Ürünün veya hizmetin tüketicinin bulunduğu mahalle taşınması ile oluşur. Pazarlama ise bunların gerekli yerlere ulaştırılması işlemini gerçekleştiren birimdir. Zaman Faydası: Ürünün veya hizmetin tüketicinin istediği zamanda elde edilebilmesi ile oluşur.

Üretim amacı nedir?​

Bunlar; miktar, kalite, zaman ve maliyettir. Üretim yönetiminin temel amacı, bu dört faktörü harmanlayarak tüketicinin istediği mal veya hizmeti üretmektir. Üretici açısından amacı, işletme en az maliyet ve en fazla kâr elde etmeyi amaçlamaktadır.
Üretim planlaması neden önemlidir?
Üretim planlamasıyla; sistemlerinin faaliyet yoğunluğu ve karmaşıklığını gidermek, işletme içi faaliyetlerin koordinasyonunu sağlamak, işletmeler arasındaki bağlılık ve ilişkilerin gelişmesini sağlamak, tüketici talebinin artması ve talepleri doğru analiz etmek, tedarik ve dağıtım süreçlerinin kontrollerini yapmak.
Sözleşmeli (tarım) üretim modeli, firmalar ve üreticiler arasında ürünün ekim- dikim zamanında veya çiftçinin belirli bir ekiliş alanı ve üretimi gerçekleştirme sorumluluğunu yüklemesine karşın, firmaların da elde edilecek ürünü belirli şartlarda garantili almasına dayalı üretim ve pazarlama şeklidir.
Tarım Kredi Kooperatifleri olarak bugün başta hububat tohumluğu, dane mısır, silajlık mısır, bakliyat, çeltik, ayçiçeği, susam, yulaf, salçalık domates olmak üzere birçok üründe üreticilerimiz ile sözleşmeli üretim yapılmaktadır.
Yerel olarak üretilen ürünleri satın almanın faydaları nelerdir?
Yerel Ürünlerin Sosyal ve Kültürel Yaşam İçin Faydaları İnsanların arkadaşlarına, çevrelerine daha çok yardım etme şansı yakalamasına imkan verir. Toplumu bir araya gelmesini sağlar. Hem üreticinin hem de tüketicinin güçlenmesini sağlar. Yerelde geleneklerin yaşamasını sağlar.
 
Geri
Üst