AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uretimde envanter ne demek?

Editör

Yeni Üye

Üretimde envanter ne demek?​

Envanter, bir şirketin üretimde kullandığı veya sattığı kalemlerin, bileşen parçalarının ve hammaddelerin muhasebesidir. “Envanter” fiili, öğeleri sayma veya listeleme eylemini ifade eder.

Lojistiğin 5 temel maliyet grubu nedir?​

Lojistiğin 5 temel maliyet grubu nedir?
Temel lojistik faaliyetler esas alınarak lojistik maliyet unsurlarını aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür. – Taşıma maliyeti, – Depolama maliyeti, – Elleçleme maliyeti , – Sipariş işleme ve bilgi yönetimi maliyeti, – Stok yönetimi maliyeti, – Diğer lojistik maliyetler.

Envanter yönetimi ne demek?​

Envanter yönetimi ne demek?
Envanter yönetimi, bir organizasyonun rekabetçi önceliklerinin karşılanması amacıyla stokların planlanması ve kontrol edilmesi olarak tanımlanır. Etkin envanter yönetimi, herhangi bir tedarik zincirinin tam olarak performansını gerçekleştirmesi için esastır.

Envanter miktarı nasıl belirlenir?​

Tanımlanan bu değişkenlerle, artık envanter devir oranını hesaplamak için şu formülü kullanabilirsiniz:
- Satılan malın maliyeti / ortalama envanter = stok devir hızı
- Toplam yıllık satışlar / ortalama varlıklar = varlık devir hızı
- (Envanter / satış maliyeti) x 365 = tutma süresi.

Kaç çeşit envanter vardır?​

Kaç çeşit envanter vardır?
Envanter Çeşitleri Muhasebe İçi Envanter ve Muhasebe Dışı Envanter olarak adlandırılan iki çeşit envanter türü vardır.

Dağıtım maliyeti nedir?​

Dağıtım maliyeti nedir?
Taşıyıcı firmaların dağıtım faaliyetleri veya bir başka ifade ile ürünlerin alıcılara ya da nihai tüketicilere ulaştırılması olarak adlandırılan faaliyetlerin tümü dağıtım maliyetlerini oluşturmaktadır. Pazardaki ulaştırma ve diğer dağıtım maliyetleri genellikle üretim maliyetleri kadardır.

Lojistiğin temel ilkeleri nelerdir?​

LOJİSTİĞİN TEMEL İLKELERİ
- Hammadde ve bitmiş ürün stok politikaları
- Kısa dönemli satış tahmini.
- Stoklama noktalarındaki ürün karmaları
- Stoklama noktalarının sayısı, kapasitesi,yeri.
- Tam zamanında dağıtım, itme, çekme stratejileri.

Geri