- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Üretim prensipleri nelerdir?
Yalın Üretimin Beş Temel İlkesiYalın üretim prensipleri nedir?
Yalın üretim ( lean manufacturing) sistemi müşteri talepleri ile birebir örtüşecek şekilde en az süre, kaynak, para ve hata ile yapılan verimli bir prensipler bütünüdür. Yalın üretim prensipleri ise değer, değer akışı, sürekli akış ve çekme sistemidir.Yalın yönetimin temel unsurları nelerdir?
Yalın yönetimin ciddiye alınması için, prensipleri tüm şirketi yönlendirmelidir….Sistematik yalın yönetim temel olarak üç ilkeye dayanır:
Yalın düşüncenin temel ilkeleri nelerdir?
Yalın Düşünce’nin İlkeleriAkış ilkesi nedir?
Hammadde veya taslak halden ürün veya hizmete dönüşen süreç ne kadar hızlı gerçekleşirse o sistemin “akış” hızı o kadar yüksek demektir. Akışın sürekliliğini sağlamak değerin hızlı bir şekilde nakde dönmesini sağlar. Çekme: Değerin akışını gerçekleştirmek için süreç hızını kontrol etmek önemlidir.Yalın üretimin temel amacı nedir?
Yalın üretimin amacı, işletmenin israfını azaltarak müşterinin talebine duyarlı olmayı sağlamaktır. Yalın üretim müşterinin istediği kadar hızlı ve en düşük maliyetle ürün ve hizmetleri üretmeyi amaçlamaktadır.
Yalın yönetim Teknikleri nedir?
Yalın üretim, üretime yük getiren tüm israflardan arınmayı hedef alan bir yaklaşımdır. Yalın üretimin ana stratejisi hızı arttırıp, akış süresini azaltarak kalite, maliyet, teslimat performansını aynı anda iyileştirmektir.Yalın üretim araçları nelerdir?
Yalın üretim araçlarıYalın yönetim türü nedir?
Yalın yönetim yaklaşımı, müşteri değerini arttırarak ya da katma değer yaratmayan faaliyetleri (muda), süreç çeşitliliğini (mura) ve kötü çalışma koşullarını (muri) azaltarak süreçleri sürekli iyileştirme felsefesine dayanan bir yönetim pratiği olarak da tanımlanabilmektedir.
Yalın düşünmek ne demek?
Yalın Düşünce bir yaşam felsefesidir. İnsana Saygı ve Sürekli Gelişim kültürü çerçevesinde yaratılan ortamda yüksek motiveli, üretken, verimli, israflardan kaçınan ve mutlu bir toplumun oluşması amaçlanmaktadır.Yalın Felsefe Nedir?
Mamul veya hizmet üreten her türlü işletmenin, tüm çalışanlarının katılımıyla israflarından kurtularak akış süresini kısalttığı ve tüm üretim kaynaklarını müşteri talebine göre organize ederek yüksek kalite ve karlılıkla daima mükemmeli hedeflediği bir yaklaşımdır.Mükemmellik ilkesi nedir?
Mükemmellik, son noktası olmayan yalın bir yolculuktur. Bu bakımdan kavramı “sürekli iyileştirmeler” şeklinde görmek gerekir. Yalın düşüncenin temelinde “işi doğru yapmak” yerine “doğru işi bir defada yapmak” ilkesi vardır.