AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uretim planlama ve Kontrol Nasil Yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Üretim planlama ve Kontrol Nasıl Yapılır?​

Üretim Planlaması Nasıl Hazırlanır?
- Ürünün talep edilme düzeyinin öngörülmesi.
- Ürünün hangi zaman dilimlerinde daha fazla ihtiyaç duyulacağının belirlenmesi.
- Uygun üretim planlama periyodunun belirlenmesi.
- Uygun ürün imalatında kullanılacak malzemelerin gruplandırılması
- Kısıtlı stokların doğru analiz edilmesi.

UPK ne demek?​

üretim planlama ve kontrolü kısaltması. imalatı yöneten, giren, çıkan, işlenen, işlenmeyen herşeyin hesabını tutan ve planlayan, işletmenin can damarı birim.
Üretim planlama ve Kontrol nedir?
Üretim Planlama ve Kontrol (ÜPK), üretilecek ürünü belirlemek, üretim için donanım gereksinimini saptamak ve ürünlerin istenen kalite ve maliyette. istenen sürede, doğru zamanlarda ve istenen miktarlarda oluşumunu sağlayacak çizelgeleme çalışmalarını yapmak gibi faaliyetlerden oluşan bir üretim yönetimi etkinliğidir.
Üretim planlama ve Kontrol ne iş yapar?
Üretim Planlama ve Kontrol, işletmede üretilecek ürünü belirleyen, üretim için işletmenin ihtiyacı olan gereksinimleri tespit eden, ürünün hedeflenen kalitede; hesaplanan süre, maliyet ve miktarda elde edilmesini sağlayan, bu doğrultuda eldeki kaynakları en verimli şekilde kullanan ve toplam karı maximize eden bir …

Üretim planlama Hangi bölüm?​

Üretim planlama uzmanı olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Endüstri Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir.

Bir şirkette üretim planlama ve kontrol ne iş yapar?​

Üretim planlama sorumlusu; şirket bünyesinde belli hedefler doğrultusunda siparişlerin projelendirilmesinden teslim edilmesine kadar tüm üretim planlama ve üretim takibi süreçlerinde operasyondan sorumlu olan, üretim sürecinin geliştirilmesine katkıda bulunan kişiye verilen mesleki unvandır.

Geri