Uretim faktorleri emek nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
132.572
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Üretim faktörleri emek nedir?​

Üretim faktörleri başlıca şunlardır; Emek yani İş Gücü: Üretim sürecinde faaliyet gösteren insanların gücünden doğan değere emek adı verilir. Fayda sağlayacak mal ve hizmet üretimi için organize ve planlı bir şekilde yapılan tüm zihinsel ve fiziksel faaliyetler de bu kapsamda değerlendirilir.

Müteşebbis üretim faktörü müdür?
Ekonomi bilimine göre başlıca üretim faktörleri şunlardır: Emek (işgücü), Sermaye, Girişimci (müteşebbis), Teknoloji (üretim yöntemi). Emek: İnsanların veya iş görenlerin bir işte ortaya koydukları bedensel ve düşünsel (zihinsel) Çabalara emek veya işgücü adı verilir.

Sermayenin getirisi nedir?​

Yatırılan sermayenin getirisi anlamına gelen ROIC (Return On Invested Capital), bir şirketin yatırılan sermayesinin yüzdesel getirisini vererek karlılık ve performansını ölçmeye yarayan bir rasyodur. Şirket değerlemeleri yapılırken kullanılan önemli oranlardan biridir.
Üretim girdisi nedir?
Üretim sisteminin girdileri olarak hammadde, malzeme, makine, işgücü, girişimcilik, yönetim vb.dir. Çıktıları ise mal ve/veya hizmetlere dönüşmektedir.
Üretim, üretim faktörlerini bir araya getirerek fayda yaratma faaliyetine verilen addır. Üretim, girdilerin (kaynakların, üretim faktörlerinin) çıktıya (ürüne) dönüşmesidir. Bir malın yapılması, imal edilmesi veya bir faaliyetin organize edilmesi üretim sürecini tanımlar.
Üretim faktörleri kendisinde olmasa bile onları bir araya getirebilen üretim birimlerini kuran çalıştıran ve risklere katlanan kişiye ne ad verilir?
MÜTEŞEBBÜS: Üretim faktörlerini bir araya getirebilen, işletmeyi kuran, çalıştıran ve risklere katlanan kişidir.

Üretim nedir kısaca anlatımı?​

Üretim; insan ihtiyaçlarını karşılamak için mal ve hizmetlerin miktarını ya da faydalarını artırmaya yönelik çabalar olarak tanımlanabilir. Bu sebeple üretim, imalat kavramından ayrılır; zira imalat, üretimden farklı olarak sadece bir malın sayısını ya da faydasını arttırma çabasıdır.
 
Geri
Üst