AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uretilen urun miktarina gore belirlenen ucret nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Üretilen ürün miktarına göre belirlenen ücret nedir?​

Parça başına ücret türünde yapılan işin sonucuna göre ücret hesaplama yapılır.

İş kanununa göre ücret nedir?​

Anayasa m.55/1’e göre “ücret, emeğin karşılı¬ğıdır.” 1475 sayılı (eski) İş Kanunu’nun 26. maddesine ve 4857 sayılı (yeni) İş Kanunu’nun 32. maddesine göre: “Genel anlamda ücret, bir kimseye bir iş karşılığında işveren veya üçüncü kişiler tarafından sağlanan ve para ile ödenen tutardır.” …
Giydirilmiş ücret nedir hukuk?
“Geniş anlamda ücret (giydirilmiş ücret)”; iş sözleşmesi, toplu iş sözleşmesi veya kanundan doğan para ve para ile ölçülmesi mümkün menfaatlerin dar anlamda ücrete eklenmesi suretiyle bulunan ücrettir.
Parça başı akort ücret nedir?
Yapılan işin sonucuna göre hesaplanan ücrete akort ücret denir. Parça başına ücrette, yapılacak veya işlenecek her bir parça için belirli bir ücret saptanır. Bu ücret şeklinde önemli olan parça sayısıdır.

Tek ücretlendirme nedir?​

Bu sistemde ücret ölçüsü zamandır; yapılan işin miktarı ve kalitesi dikkate alınmaksızın personelin işte geçirdiği zaman karşılığında önceden belirlenen sabit bir ücret ödenir.

4857 sayılı kanunda verilen ücret tanımı tam olarak nedir?​

Yeni 4857 sayılı Kanunun 32’nci maddesinde verilen tanım şöyledir: “Genel anlamda ücret bir kimseye bir iş karşılığında işveren veya üçüncü kişi tarafından sağlanan ve para ile ödenen tutardır.
İşçinin aldığı ücret nedir?
Bir işçinin en temel hakkı olan ücret, İş Kanunu m. 32/1’de ifade edildiği üzere; bir kimseye (işçiye) bir iş karşılığında işveren veya üçüncü kişiler tarafından sağlanan ve para ile ödenen tutardır. İşçi ücreti, işveren tarafından ödenmelidir.
Giydirilmiş ücrete neler dahil?
Giydirilmiş Ücret: Çıplak ücrete, işçiye ödenen yan ödemelerin de ilavesi ile bulunan tutara denir. Saat, gün, hafta gibi zamana göre ücret uygulamaları olmasına rağmen genel olarak ücret aylık olarak ödenir.
Buna göre ikramiye, devamlılık arz eden prim, yakacak yardımı, giyecek yardımı, kira, aydınlatma, servis yardımı, yemek yardımı ve benzeri ödemeler kıdem tazminatı hesabında dikkate alınır.
 

Similar threads

Geri
Üst