- Konu Yazar
UPS bağlantısı nedir?
Kesintisiz güç kaynağı (İngilizce: Uninterruptible Power Supply – UPS), herhangi bir elektrik, elektronik cihazın şebeke beslemesinin (Genellikle 220 V AC ancak bazı ülkelerde 110 V AC) kesilmesini, tolerans dışı yüksek veya düşük gelmesini önleyen bir elektronik cihazdır.UPS ne kadar süre çalışır?
UPSon MP serisi 1 kVA UPS modelleri; 0,9 çıkış güç faktörü ile 900 Watt gücünde gerçek online yapıda üstün teknoloji ürünü bir Kesintisiz Güç Kaynağıdır. 1 kVA (900 watt) yükünüzü 5 dk. ile 12 saat besleyebilecek seçenekler ile satışa sunulmuş olup, aküler dahil 2 yıl tam garantilidir.UPS alırken nelere dikkat edilmeli?
Bağlanacak yükün toplam gücü, seçilecek UPS in gücünü belirlemede en önemli kıstas olacaktır. Özellikle büyük yükler için, yükü karşılayabilecek en yakın güçteki UPS in seçilmesi, verimlilik açısından, dolayısıyla da enerji sarfiyatı ve toplam yatırım maliyeti açısından kullanıcıya avantaj sağlayacaktır.
UPS bağlantısı nasıl yapılır?
UPS’nin elektrik kablosunu prize taktım.4 adet yeri olan ara kablonun ( dörtlü priz) fişini de UPS’nin arkasındaki çıkış yuvasına taktım. Bilgisayarın ve LCD monitörün kablolarını da ara kablo üzerindeki yerlere taktım. Klavuzda UPS çıkışlarına uzatma kablosu bağlamayın diyor.Kesintisiz güç kaynağı ömrü ne kadar?
Ortalama ömrü yaklaşık yirmi yıl kadardır.650va UPS kaç dakika?
Özellikle ev ve ofis çözümleri için üretilen UPS’ler ortalama 650 Va ile 10 kVa arasında güce sahiptir. 650 Va UPS satın aldığınızda 10 dakika süre ile sadece monitör dahil bir ev bilgisayarını besleyebilirsiniz.
Ölçüm yaptığın ups’in çıkışı normal priz çıkışı değil ise iki çıkış arasındaki voltaj normal. Hepsinin öl ve topla. Max 230v yapacaktır.
Online UPS nasıl bağlanır?
Line İnteraktif UPS Yükler filtre ve voltaj regülatörü üzerinden doğrudan şebekeye bağlanır. Gerilim belirlenen sınırlar içinde sabit tutulur. Şebeke gerilimi mevcut iken Aküler şarj edilir fakat İnvertör pasif durumdadır. Şebeke kesildiğinde invertör devreye girer ve gerekli sinüs gerilimi üretilerek yükler beslenir.