AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

UPS aku omru ne kadardir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

UPS akü ömrü ne kadardır?​

Ortalama ömrü yaklaşık yirmi yıl kadardır. Bataryaların bulunduğu ortam, şarj sırasında çıkan hidrojen gazından dolayı, düzenli olarak havalandırılmalıdır. * Kurşun-Antimonlu Tip: Bu batarya çeşidi de, kurşun asitli tip kadar yaygın olarak kullanılmaktadır. Yaklaşık olarak her üç ayda bir bakımı yapılmalıdır.

UPS aküsü nasıl şarj edilir?​

Şarj etme Üniteyi şebekeye bağlayın ve çalıştırın. Bu durumda UPS’i herhangi bir yük bağlamaksızın 6 saat bekleterek şarj edin. UPS şarj olurken yeşil LED yanıp söner.

Ne kadarlık UPS almalıyım?​

Ne kadarlık UPS almalıyım?
600Watt a kadar tüketim için 1000VA Kesintisiz Güç Kaynağı yeterli olacaktır. 700Watt a kadar tüketim için 1200VA Kesintisiz Güç Kaynağı yeterli olacaktır. 900Watt a kadar tüketim için 1500VA Kesintisiz Güç Kaynağı yeterli olacaktır. 1200Watt a kadar tüketim için 2000VA Kesintisiz Güç Kaynağı yeterli olacaktır.

UPS kontrolü nedir?​

UPS kontrolü nedir?
Kesintisiz güç kaynakları yani UPS cihazları ise kesinti sonrasında herhangi bir bekleme yaşanmadan devreye girer. Bir bilgisayar sistemi ya da üretim sistemi çalıştığı esnada elektrik gitse bile, bu durum yapılan işlemi aksatmaz.

Kuru akü şarjı nasıl yapılır?​

Bakımsız kuru akülerin ideal şarj gerilimi, oda sıcaklığında hücre başına 2.3 volttur. Yani 12 voltluk bir kuru akü için şarj geriliminin 13.8 volt olması gerekir. 30 derecede 13.5, 40 derecede ise 13.3 volta düşürmek, kuru akünün sağlığı açısından önemlidir.

Akü nereden şarj edilir?​

Akü şarj etme, takviye ve şarj cihazıyla olmak üzere iki şekilde gerçekleşebilir. Akü şarj cihazı ile şarj etmek, daha uzun soluklu bir çözümdür. Akünün değeri 12,40V’un altına düşmüşse akü şarj cihazı ile akü yeniden çalışır hale gelir.

UPS de kaç akü var?​

UPS de kaç akü var?
T1 Serisi – 6 kVA UPS
AC/DC – T1 (1 Faz Giriş / 1 Faz Çıkış) Kesintisiz Güç Kaynağı Teknik Özellikleri
AKÜ SAYISI | 20
ŞARJ AKIMI | 2:00 AM 4.5 A
ŞARJ SÜRESİ | 8 Saat ( %90 kapasiteye )

UPS akü ömrü genellikle ortalama olarak yirmi yıl kadardır. Akülerin çevresinde doğru havalandırma sağlanmalıdır çünkü şarj sırasında hidrojen gazı açığa çıkabilir. Kurşun-Antimonlu tip akülerin bakımı da kurşun asitli tipler gibi önemlidir ve yaklaşık üç ayda bir yapılmalıdır.

UPS aküsünü şarj etmek için ünitenin prize takılması ve açılması gerekmektedir. UPS'in herhangi bir yük bağlanmadan yaklaşık altı saat bekleterek şarj edilmelidir. Şarj işlemi sırasında yeşil LED yanıp sönecektir.

UPS'in ne kadarlık olması gerektiği tüketim gücüne bağlıdır. Örneğin, 600W'a kadar tüketim için 1000VA UPS yeterli olabilir. 700W'a kadar tüketim için 1200VA, 900W'a kadar tüketim için 1500VA, ve 1200W'a kadar tüketim için 2000VA'lık UPS tercih edilebilir.

UPS kontrolü, kesintisiz güç kaynağı cihazının elektrik kesintisi durumunda devreye hızlı bir şekilde girerek sistemin çalışmasını aksatmadan devam ettirmesidir.

Kuru akü şarjı ise hücre başına 2.3 volt ideal gerilim olup, bir 12 volt kuru akünün şarj gerilimi 13.8 volt olmalıdır. Şarj gerilimini sıcaklık koşullarına göre ayarlamak akünün sağlığı için önemlidir.

Akü şarj işlemi takviye ve şarj cihazıyla veya uygun ekipmanlar kullanılarak gerçekleştirilebilir. Şarj cihazıyla akü şarj etmek, daha uzun süreli bir çözüm olabilir.

Örneğin, 6kVA kapasiteli bir UPS'in 20 adet akü içerdiği ve 8 saatte %90 kapasiteye ulaşabilen 2:00 AM 4.5 A şarj akımıyla şarj edildiği belirtilmiştir. Bu bilgiler UPS'lerin kullanımı ve bakımı konusunda faydalı olabilir.

Geri