AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Unutmadik albayim vazgectik hangi kitap?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Unutmadık albayım vazgeçtik hangi kitap?​

Oğuz Atay, “Kelimeler, albayım, bazı anlamlara gelmiyor” diyor Tehlikeli Oyunlar’da. Bazı anlamlardan da çıkıp yazarının hiç söylemediği fakat onun imzasıyla sosyal medyada dolaşan, paylaşılıp yaygınlaşarak Oğuz Atay’a izafe edilen “albayım” içerikli sözlere eğileceğiz bu yazımızda.

Biz de unutmuş gibi yaparız albayım hangi kitap?​

İnsanin Merak Yolculugu on Twitter: “Bizde unutmuş gibi yaparız albayım, Hiç kırılmamış… Ağlamamış gibi. Oğuz Atay https://t.co/PiQLawhnJ8” / Twitter.
Oğuz Atay albayım hangi kitap?
* Oğuz Atay’ın Tehlikeli Oyunlar kitabından alıntıdır. “Kelimeler, albayım, hangi anlama geliyor?” “Efendim?” “KELİMELER! Albayım. Hangi anlamda kullanıyoruz onları?” “Hangi kelimeler Hikmet?” “Sizi neden yanımda dolaştırıyorum bilmem ki?”
Oysa kitaplardan söz ederken sesin ne kadar farklıydı?
Oğuz Atay – Tehlikeli Oyunlar | 40 Alıntı Okuma Süresi: 9 dak. 1- “Bu sözleri unutamam artık; bütün geleceğimi kararttın. Oysa, kitaplardan söz ederken sesin ne kadar farklıydı.”

Kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor hangi kitap?​

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor

Kim bilecek benim insanlardan kaçtığımı?​

Kim bilecek benim insanlardan kaçtığımı? Ben ölmek istiyorum sayın albayım, ölmek. Bir yandan da göz ucuyla ölümümün nasıl karşılanacağını seyretmek istiyorum. Tehlikeli oyunlar oynamak istiyor insan; bir yandan da kılına zarar gelsin istemiyor.
Zaten kaç kişi kaldık şurada bakın insanlık da öldü?
Zaten kaç kişi kaldık şurada: Bakın insanlık da öldü. Bütün geçmişimi anlattım ona, hep haklı çıktım. İşte böyle anlarda çileden çıkıyorum albayım: Kendimi unutup zafer sarhoşluğuna kapılıyorum. Oysa bütün bu ilişki bir can sıkıntısı yüzünden başlamıştı. ”Kendini yakıp bitiriyorsun oğlum Hikmet,” dedi Hüsamettin Bey.
Oğuz Atay Olric karakteri hangi romanda geçiyor?
BİR KURGU KARAKTERİN SOSYAL MEDYADA YENİDEN YARATILMASININ ÖRNEĞİ OLARAK “OLRİC” Oğuz Atay’ın Tutunamayanlar romanı “Olay, XX. yüzyılın ikinci yarısında, bir gece, Turgut’un evinde başlamıştı. O zamanlar daha Olric yoktu, daha o zamanlar Turgut’un kafası bu kadar karışık değildi.” cümlesiyle açılır.

Geri