AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Unlu İrmik Helvası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Unlu İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
200 gram margarin
2,5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 su bardağı su

Unlu İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Helvanın şerbeti için süt ,su ve şekeri bir tencere de ocağa alalım ve şeker eriyene kadar karıştıralım ama sakın kaynatmayalım ( ben ikisinide birlikte yaptık bir yandan helvayı kavurup bir yandan şerbeti yaptım ).
Daha sonra helvanın kavurma işlemine başlayalım yağımızı eritip irmiği ve unu ekleyelim kavurmaya başlayalım.
Sürekli karıştırarak irmiği ve unu pembeleşinceye kadar kavuralım.
Toplamda yaklaşık 15-20 dakika kadar kavurduktan ocağı kısıp sonra şerbeti yavaşça ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
Helva şerbetini tamamen çektikten sonra ocağı kapatalım ve kapağı kapalı 5 dakika dinlendirelim.
Daha sonra istediğiniz şekilde süsleyip (ben badem kullandım ) servis yapabilirsiniz.
Afiyetler olsun

Unlu İrmik Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst