Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

UNIX programlama nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

UNIX programlama nedir?​

UNIX, 1969 yılında,Ken Thompson, Dennis Ritchie, Brian Kernighan, Douglas McIlroy, Michael Lesk ve Joe Ossanna tarafından Bell Laboratuvarları’nda geliştirilmiş, çok kullanıcılı (multiuser), çok görevli yapıyı destekleyen (multitasking) bir bilgisayar işletim sistemidir.

UNIX dersi nedir?​

Ders UNIX işletim sistemine genel bir bakış verir, kullanıcılara ve programcılara sağlanan araçları tanıtır. Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler; Linux içeriğindekileri ve hizmetlerini tanımlayabilecektir. “bash” kabuğunu ve bu kabuktaki temel komutları kullanabilecektir.
Windows UNIX tabanlı mı?
En son Windows işletim sistemi sürümü, şu anda mevcut pazarı domine eden Windows 10’dur. Linux ise, 1991 yılında oluşturulan UNIX tabanlı açık kaynaklı bir işletim sistemidir. Linux işletim sistemi, günlük olarak kullanılan bazı gerekli yazılımların bulunduğu grafiksel bir kullanıcı arayüzü (GUI) ile birlikte çalışır.

UNIX işletim sistemi hangi programlama dili ile yazılmıştır?​

Proje grubu UNIX işletim sistemini 1973 yılında C Programlama Dili ile yeniden yazmıştır. O zamana kadar tüm işletim sistemleri belli bir donanımı hedef alarak o donanımda kullanılan işlemcinin sembolik makina dilinde yazılıyordu. UNIX büyük çoğunluğu yüksek seviyeli bir dilde yazılmış ilk işletim sistemidir.

UNIX işletim sistemi nasıl kurulur?​

Linux (Ubuntu) nasıl kurulur?
- Adım #1: Buradan Ubuntu’nun resmi sitesine ulaşın.
- Adım #2: “Download” butonuna basın ve Ubuntu ISO dosyasını indirin.
- Adım #3: Buradan “Universal USB Installer” programını indirin.
- Adım #4: USB belleğinizi bilgisayarınıza takın ve Universal USB Installer programını çalıştırın.
Linux bilgisayara Windows kurulur mu?
Linux’un yüklü olduğu bir sistemde Linux’u kaldırıp Windows yüklemek için, Linux işletim sistemi tarafından kullanılan bölümleri el ile silmelisiniz. Windows uyumlu bölüm Windows işletim sisteminin yüklenmesi sırasında otomatik olarak oluşturulabilir.

Geri