- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Üniversiteyi kazanıp ek tercih yapabilir mi?
YERLEŞTİĞİM HALDE EK TERCİH YAPABİLİR MİYİM? Bir üniversiteye yerleşen adaylar ek tercih yapamıyor. 2021-YKS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir.TYT 140 puanla tercih yapılır mı?
2021-YKS İkinci Ek Yerleştirmede; merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşmeyen adaylar ile TYT puanı 140-150 aralığında olan adaylar ve AYT/YDT puanı 170-180 aralığında olan adaylar tercih yapabilecek.Ek yerleştirme tercihi yapabilmek için adayların 2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılmış ve yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekiyor. Ancak merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına giren adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.
Ek tercih hakkı kimlere verilir?
Kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları, ilgili yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebileceklerdir. 3. 2018-YKS’de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.
Ösym ek yerleştirme kimler başvurabilir?
2- 2021-YKS ikinci ek yerleştirmede kimler tercih yapabilecek? 2021 YKS ikinci ek yerleştirmede, merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşmeyen adaylar ile TYT puanı 140-150 aralığında olan adaylar ve AYT/YDT puanı 170-180 aralığında olan adaylar tercih yapabilecek.
140 puanla ne zaman tercih yapılacak?
YKS 2. ek tercih işlemleri için tarih belli oldu. ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün açıkladığı 2. ek tercihler 14-18 Ekim tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr sayfasında gerçekleştirilecek. Bu seneye mahsus 140 puanlar 2. ek tercih yapabilecek.TYT den 140 alanlar ne zaman tercih yapacak?
İkinci ek yerleştirmede, genel yerleştirme ve birinci ek yerleştirmede yerleşemeyen adaylar ile TYT puanı en az 140 olan adaylar ve AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar tercih yapabilecek.” Ek tercih ile yerleştirilen öğrencilerin kayıtları 4-7 Ekim arasında gerçekleştirilecek.Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2021-YKS merkezî yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekir. 2021-YKS’de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.
2 ek tercihleri kimler yapabiliyor?
İkinci Ek Yerleştirme tercih sürecinde, merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşmeyen adaylar ile TYT puanı 140-150 aralığında olan adaylar ve AYT/YDT puanı 170-180 aralığında olan adaylar tercih yapabilecek.
Mezun olmadan TYT ye girilir mi?
Dönem sonu itibariyle 6 Dönem ve üzerinde eğitim almış olanlar, mezuniyet şartlarını tamamlayabilecek durumda iseler, TYT Sınavına başvurabilirler. Başvuruyu yapan öğrencilerimiz takip eden dönemlerde mutlaka kayıt yenileme işlemlerini yaptırmalıdırlar.