AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universiteye sinavsiz gecis var mi?

Editör

Yeni Üye

Üniversiteye sınavsız geçiş var mı?​

Bu programlara yerleştirmede öncelik, sınavsız geçiş hakkı olan adaylardadır. Sınavsız geçişle kontenjanı dolmayan programlara, ortaöğretim kurumlarının diğer alanlarından mezun olan adaylar (tercih ettikleri takdirde) ilgili YKS yerleştirme puanı ile yerleştirilir.

Sınavsız geçiş kimler yapabilir?​

Sınavsız geçiş kimler yapabilir?
İkinci üniversite programlarına aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya ön lisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler başvuru yapabiliyor. Ön lisans öğrencileri ve mezunları ön lisansa, lisans öğrencileri ve mezunları ise lisans programlarına başvuru yapabiliyorlar.

Sınavsız geçiş 2022 başvuru ne zaman?​

Sınavsız geçiş 2022 başvuru ne zaman?
Adaylar başvurularını, 11 Şubat 2022 tarihinden itibaren elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 21.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınavsız geçiş başvuruları ne zaman 2022?​

DGS için başvurular ÖSYM tarafından 13 Mayıs-23 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Normal başvuru süresi içerisinde başvurularını tamamlayamayan adayların başvuruları ise geç başvuru tarihi 31 Mayıs 2022 gününde alınacak.

Sınavsız Dikey Geçiş Kalktı mı?​

Sınavsız Dikey Geçiş Kalktı mı?
Sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren “Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” uyarınca 2017-2018 öğretim yılından itibaren dikey geçiş yoluyla sınavsız öğrenci alımı yapılmayacaktır.

Sınavsız geçiş hangi bölümlere geçebilir?​

Sınavsız geçiş hangi bölümlere geçebilir?
Adalet.
2022 üniversite sınavı başvuruları ne zaman?​
YKS’ye girmek isteyen adaylar ÖSYM sınav takvimi içerisinde belirtilen tarihlere göre işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Üniversite sınavı başvuruları 2022 yılında 11 Şubat – 07 Mart 2022 tarihleri arasında yapıldı. YKS geç başvuruları ise 16 Mart’ta başladı.

Evet, üniversiteye sınavsız geçiş imkanı bulunmaktadır. Sınavsız geçiş hakkı olan adaylar, YKS yerleştirme puanı ile kontenjanı dolmayan programlara yerleştirilebilirler. Adaylar, ortaöğretim kurumlarının diğer alanlarından mezun olduklarında ilgili programlara sınavsız geçiş yapabilirler.

Sınavsız geçiş yapabilmek için ise herhangi bir lisans veya ön lisans programından mezun olan, okuyan veya yeni başlayacak öğrenciler başvuru yapabilirler. Ön lisans mezunları ve öğrencileri ön lisans programlarına, lisans mezunları ve öğrencileri ise lisans programlarına sınavsız geçiş yapabilirler.

Sınavsız geçiş başvuruları için 2022 yılında başvurular 11 Şubat 2022 tarihinden itibaren yapılabilir. Başvurular elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin internet adresinden veya mobil uygulamasından gerçekleştirilebilir.

Dikey geçiş yoluyla sınavsız öğrenci alımı ise 2017-2018 öğretim yılından itibaren artık yapılmayacaktır. Ancak sınavsız dikey geçiş imkanları kaldırılmış olmasına rağmen, belirli koşullar sağlandığında diğer sınavsız geçiş olanaklarından yararlanılabilmektedir.

Sınavsız geçiş ile geçilebilecek bölümler arasında Adalet bölümü de bulunmaktadır. Sınavsız geçiş yapmak isteyen adayların başvurularını takip etmeleri ve gerekli koşulları yerine getirmeleri önemlidir.

YKS'ye girmek isteyen adayların ise Üniversiteye Giriş Sınavı (YKS) başvuruları 2022 yılında 11 Şubat - 07 Mart 2022 tarihleri arasında yapılmıştır. Geç başvurular ise 16 Mart'ta başlamıştır. YKS'ye girecek adayların belirtilen tarihlerde başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Geri