Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Universiteye kimler basvurabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Üniversiteye kimler başvurabilir?​

İkinci üniversite programlarına aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya ön lisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler başvuru yapabiliyor. Ön lisans öğrencileri ve mezunları ön lisansa, lisans öğrencileri ve mezunları ise lisans programlarına başvuru yapabiliyorlar.

Açıköğretime sınavsız kayıt olunur mu?​

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin her hangi bir bölümünden mezun olan veya örgün eğitim alan öğrencilere sınavsız ikinci üniversiteye sınavsız giriş hakkı verildi.
Lise mezunu sınavsız üniversite okuyabilir mi?
Lise mezunu olan ve gerekli şartları taşıyan her adayın Anadolu Üniversitesi Açık öğretim fakültesine başvurma olanağı mevcuttur. Zaten eğitim hakkı Anayasal bir hak olduğundan kimsenin bunu engelleme yada ortadan kaldırma yetkisi yada gücü bulunmamaktadır.
Üniversiteye sınavsız geçiş yapabilmek için şartlar nelerdir?
Sınavsız geçiş yapacak adayların bu haklarını kullanabilmeleri için 2018 ÖSYS’ye mutlaka başvuru yapmış olması gerekiyor. Sınavsız geçiş yapmak isteyen aday isterse YGS ve LYS’ye de girebiliyor. YGS ve LYS’ye girmeyen aday eğer 2018 ÖSYS’ye başvuru yapmış ise sınavsız geçiş hakkından yararlanıyor.

Üniversite mezunu açıköğretime sınavsız geçebilir mi?​

Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.

2 üniversite kaç senede biter?​

MADDE 5 – (1) Öğrencilere, öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi; 2 yıllık önlisans programları için 4 yarıyıl, 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıldır.
Sınavsız açıköğretim kayıtları ne zaman?
Açıköğretim modeliyle lisans (4 yıllık) ve önlisans (2 yıllık) eğitim veren üniversiteler, sınavsız ikinci üniversite okuma imkanı sağlıyor. Anadolu Üniversitesi AÖF kayıtları, 23 Ağustos-8 Ekim 2021 günleri arasında internet üzerinden yapılıyor.
Açıköğretim sınavsız üniversite kayıtları ne zaman 2021?
AÇIKÖĞRETİM DUYURULARI Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt İşlemleri: 26 Ekim 2021 Salı günü saat 09:00’da başlayıp, 01 Kasım 2021 Pazartesi günü saat 17:00’de sona erecektir. Başvuru işlemleri yukarıda belirtilen adresten e-devlet şifresi ile yapılacaktır.

Hangi bölümlere sınavsız geçiş yapılır?​

Örnek Bilişim Teknolojileri (6006) bölümü mezunu adayların sınavsız geçişte seçebilecekleri bölümler:

Lise mezunu olan açık öğretime nasıl girer?​

Açıköğretime kayıt yaptırmak isteyen tüm liseden mezun öğrencilerin önlisans programları için YGS’ den en az 150 puan alması gerekir. Lisans düzeyinde yerleşecek adayların ise LYS’ den 180 puan alması gerekmektedir. Bu puanın üzerinde puan alan tüm adaylar açıköğretim fakültesini tercih edebilirler.
Sınavsız geçiş 2022 başvuru ne zaman?
Adaylar başvurularını, 11 Şubat 2022 tarihinden itibaren elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 21.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabileceklerdir.
Sınavsız geçiş başvuruları ne zaman 2022?
DGS için başvurular ÖSYM tarafından 13 Mayıs-23 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Normal başvuru süresi içerisinde başvurularını tamamlayamayan adayların başvuruları ise geç başvuru tarihi 31 Mayıs 2022 gününde alınacak.

Sınavsız ikinci üniversite örgün okunur mu?​

Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, ön lisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir.

Geri