AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universiteye kayit yapilmazsa ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Üniversiteye kayıt yapılmazsa ne olur?​

Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemez, sınavlara giremez, öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Üniversite kayıtları online oluyor mu?
Elektronik kayıt olarak da adlandırılan e kayıt, online ya da internetten kayıt olarak yapılabiliyor. Üniversite e kayıt işlemleri ile öğrenciler üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapabilecek. YKS sonuçlarına göre üniversite kayıt işlemleri 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Yerleşip kayıt yaptırmazsam ne olur?​

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN SON GÜN: KAYIT YAPTIRMAZSANIZ NE OLUR? Belirtilen süre içinde yerleştikleri yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırmayan adaylar haklarını yitirecek. Gelecek yıl sınava girdiklerinde ise Ortaöğretim Başarı Puanları (OBP) yarıya düşecek.
Üniversite için online kayıt yeterli mi?
Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır. E-kayıt yaptıran öğrencinin üniversiteye giderek bizzat kayıt yaptırmasına ise gerek yoktur.
Elektronik kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler (https://www.turkiye.gov.tr/) adresinde ‘e-hizmetler’ bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altında ilgilki tarihlerde açılacak ‘Üniversite E-Kayıt’ seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebilecek.
ÖSS yi kazanan kaydını yaptırmayan ne demek?
Üniversite (YKS tercihi) tercihinde bulunan bunun sonuncunda ÖSYM YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir üniversite bölümününe yerleşen adaylar, kayıt yaptırmaması durumunda YKS ek tercih başvurusunda bulunamaz. İlk tercihlerde yerleşen fakat kaydını yaptırmayanlar bir sonraki YKS sınavını bekleyecek.

Geri