AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universiteye kayit olurken para odeniyor mu?

Editör

Yeni Üye

Üniversiteye kayıt olurken para ödeniyor mu?​

Öğrencilerden, yeni kayıt ve kayıt yenileme sırasında katkı payı ve öğrenim ücreti dışında, açık öğretim ve uzaktan öğretim materyal ücreti hariç, her ne ad altında olursa olsun ücret alınmayacak.

Yurtdışında Üniversite okumak nasıl oluyor?​

Yurt dışında üniversiteye kayıt için istenilen genel evraklar:
- Lise ya da üniversite diploması (Yüksek lisans için üniversite diploması şart)
- İngilizce transkript.
- İlgili üniversitenin Online başvuru formu.
- Motivasyon mektubu.
- Referans mektupları (3 adet yeterli)
- Finansal dökümler.
- TOEFL ve ILETS sınav skorları

Devlet üniversitelerine para ödeniyor mu?​

Devlet üniversitelerine para ödeniyor mu?
Devlet üniversiteleri paralı mı sorusuna ikinci öğretim ya da uzaktan eğitim programlarına kayıt yaptıracak olan adaylar için devlet üniversiteleri paralı mı evet cevabı verilir.

Üniversite harç ücretini kimler öder?​

Üniversite harç ücretini kimler öder?
Bilindiği üzere üniversite bölümlerinin birinci öğretiminde okuyan öğrencilerden harç alınmıyor. Fakat bazı bölümlerde ‘öğrenci katkısı’ adı altında bir miktar ödeme yapılıyor. İkinci öğretim öğrencileri ise harç ücreti ödüyor.

Yurt dışında okumak için YKS gerekli mi?​

Yurtdışında üniversite eğitimi için bir çok ülkede ÖSYM sınavlarına girme zorunluğu bulunmamaktadır. Ayrıca ilk 500 ve ilk 1000 ile ilgili YÖK tarafından alınan kararların tamamı kaldırılmıştır. Artık öğrencilerin YÖK denkliği alabilmesi için YKS gibi sınavlara girmeleri gerekmemektedir.

Üniversite kaydım silinir mi?​

Kaydını sildirmek isteyen öğrenciler, bir dilekçe ile öğrenim gördüğü akademik birime başvuruda bulunur. Öğrenci ilişik kesme belgesini, ilgili birimlere imzalattırır, bu belge ile öğrenci kimliğini akademik birime teslim eder ve lise diplomasını alır. Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.

Üniversite kayıt hangi durumlarda silinir?​

Üniversite kayıt hangi durumlarda silinir?
İlgili birimin yönetim kurulu kararıyla, aşağıdaki durumlarda, öğrencilerin Üniversite ile ilişikleri kesilir ve kayıtları silinir: a) Öğrencinin, 13/1/1985 tarihli ve 18634 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümlerine göre Üniversiteden çıkarma cezası alması, b) …

Üniversiteden kayıt sildirmek için gitmek gerekir mi?​

Üniversiteden kayıt sildirmek için gitmek gerekir mi?
Kaydını sildirmek isteyen öğrenciler, bir dilekçe ile öğrenim gördüğü akademik birime başvuruda bulunur. Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir. Bu yolla ayrılan öğrencinin kaydının yeniden yapılması mümkün değildir.

Üniversiteye kayıt olurken öğrencilerden genel olarak katkı payı ve öğrenim ücreti dışında herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Ancak bazı bölümlerde öğrenci katkısı adı altında ek bir ödeme yapılabilir. Ayrıca ikinci öğretim veya uzaktan eğitim programlarına kayıt yaptıran adaylardan da belirli bir ücret talep edilebilir.

Yurt dışında üniversiteye kayıt olabilmek için genellikle lise veya üniversite diploması, İngilizce transkript, motivasyon mektubu, referans mektupları, finansal dökümler ve TOEFL/IELTS gibi sınav skorları gibi belgeler gerekmektedir. İlgili üniversitenin online başvuru formunu doldurmak da önemli bir adımdır. Yurtdışında üniversite eğitimi için ÖSYM sınavlarına girmek zorunlu olmayabilir ve YÖK denkliği alabilmek için YKS gibi sınavlara giriş yapmak da gerekmeyebilir.

Üniversite kaydını sildirmek isteyen öğrencilerin genellikle bir dilekçe ile öğrenim gördükleri akademik birime başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Bu süreç sonucunda öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir ve kaydı silinir. Ayrıca, üniversiteden kaydını sildiren bir öğrencinin daha sonra aynı üniversiteye kaydını yeniden yaptırması mümkün olmayabilir.

Öğrencilerin üniversite kaydının silinmesine neden olabilecek durumlar genellikle Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'ne göre belirlenmektedir. Örneğin, disiplin cezaları alınması, belirli kurallara uymayan davranışlar sergilenmesi gibi durumlar üniversite kaydının silinmesine sebep olabilir. Kaydın silinmesi durumunda, öğrencinin ilgili akademik birime başvurarak süreci başlatması gerekebilir.

Geri