AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universiteye burslu girmek ne demek?

Editör

Yeni Üye

Üniversiteye burslu girmek ne demek?​

Üniversiteye burslu girmek ne demek? Burs, vakıf üniversitelerin verdiği çeşitli giderleri kapsayan masrafların tamamını ya da belli bir kısmını üniversitenin karşılamasıdır. Üniversitede burslu hiçbir ücret ödemeden eğitim gördüğün anlamına gelir.

Burslu demek ücretsiz mi?​

Burslu demek ücretsiz mi?
Ancak başarılı olan öğrenciler burslu olarak bu okullara ücretsiz gidebilmektedir. Burslu Üniversite Ne Demektir? Burslu üniversite özel üniversitelerin başarılı öğrencilere yönelik uyguladığı bir yöntemdir. Tüm okul giderleri okul tarafından kendisi karşılanmaktadır.

%50 burslu ne demek?​

%50 ÖSYM İndirimli: ÖSYM kılavuzu’nda %50 indirimli olarak belirtilen programlardan birini tercih ederek Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne yerleştirilen öğrencilere sağlanan karşılıksız burstur. Bu bursa hak kazanan öğrencilerin eğitim ücretlerinden %50 indirim uygulanır.

Burslu okumak nasıl oluyor?​

Burslu okumak nasıl oluyor?
Tam Burslu Üniversite Okumak Nasıl Olur? Özel liselerde, özel üniversitelerde ve vakıf üniversitelerinde okumak isteyenler, yıllık olarak bir miktar para ödemek zorundadır. Ancak tam burslu üniversite okuyanlar, herhangi bir eğitim ücreti ödemezler. Zira bu ücret, üniversite ya da lise tarafından karşılanır.

Üniversitede burs almak için ne yapılmalı?​

Nereden burs alabilirim? Bir üniversite öğrencisi, devletten ve/veya vakıf ve derneklerden burs alabilir. Devlet, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) aracılığıyla burs verir. KYK, burs ve kredi vermektedir.

Üniversite burs parası ne kadar?​

Üniversite burs parası ne kadar?
Lisans programında aylık 750 liralık bursu 1250 liraya çıkarıyoruz. Yüksek lisans öğrencileri 3 bin lira ile 4 bin 250, doktora öğrencilere 5 bin 500-7 bin 500, doktora sonrasındaki öğrenciler 7 bin 500 ile 10 bin liraya kadar aylık burs alabilecektir.”

Devlet üniversiteleri burs veriyor mu?​

Tabii ki de devlet üniversiteleri de burs vermektedir. Burs veren üniversiteler kapsamında yer alan vakıf ve devlet üniversiteleri öğrencilere farklı oranlarda ve farklı imkânlarda burslar sağlamaktadır. Burs veren üniversitelerin, burs vermedeki en temel amacı öğrencinin başarısını desteklemektir.

Tam burs kaç TL?​

Tam burs kaç TL?
101-250 arasındakilere 4000 TL, 251-500 arasındakilere 3000 TL, 501-750 arasındakilere 2000 TL, 751-1000 arasındakilere 1500 TL aylık eğitim bursu sağlıyor.

Üniversite burs neye göre veriliyor?​

KYK Bursu Neye Göre Çıkıyor? Başvuran öğrenciler sosyal, ekonomik, eğitim durumlarına göre değerlendirilerek aralarından burs verilecek olanlar kurum tarafından belirlenir.

Üniversite burs kimlere verilir?​

Üniversite burs kimlere verilir?
Burstan yararlanacak öğrenciler, Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

Üniversitede hangi burslar alınabilir?​

İşte söz konusu kurumların burs şartları ve detayları…
- ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS VEREN KURUMLAR.
- VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURSU.
- MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BURSU.
- VEHBİ KOÇ VAKFI BURSU.
- SABANCI VAKFI BURSU.
- TÜBİTAK BURSLARI.
- TÜRKİYE DİYANET VAKFI.
- TÜRK EĞİTİM VAKFI BURSU.

2022 KYK bursu ne kadar olacak?​

2022 KYK bursu ne kadar olacak?
Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK bursunun zamlanarak aylık 750 liradan bin 250 liraya çıkarıldığını duyurdu.

Üniversiteye burslu girmek, vakıf üniversitelerin çeşitli giderleri kapsayan masrafların tamamını ya da belli bir kısmını üniversitenin karşılaması anlamına gelir. Böylelikle burslu öğrenciler, üniversitede eğitim görürken hiçbir ücret ödememektedirler. Başarılı olan öğrenciler, burslu olarak ücretsiz olarak bu okullarda eğitim alabilmektedirler. Burslu üniversite özel üniversitelerin başarılı öğrencilere yönelik uyguladığı bir yöntemdir ve tüm okul giderleri okul tarafından karşılanmaktadır.

%50 burslu olmak ise ÖSYM kılavuzunda belirtilen programlardan birini tercih ederek üniversiteye yerleştirilen öğrencilere sağlanan karşılıksız bir burstur. Bu durumda bursa hak kazanan öğrencilerin eğitim ücretlerinden %50 indirim uygulanmaktadır.

Burslu okumak, özel liselerde, özel üniversitelerde ve vakıf üniversitelerinde okumak isteyenler için bir avantajdır. Tam burslu üniversite okuyanlar, herhangi bir eğitim ücreti ödemezler çünkü bu ücret, üniversite ya da lise tarafından karşılanır.

Üniversitede burs almak için devletten, vakıf ve derneklerden burs almak mümkündür. Devlet, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) aracılığıyla burs ve kredi vermekte ve bu süreçte öğrencilerin sosyal, ekonomik ve eğitim durumları değerlendirilerek burs verilmektedir.

Devlet üniversiteleri de burs vermekte olup, burs veren üniversiteler genellikle öğrencilerin başarısını desteklemek amacıyla farklı oranlarda ve imkanlarda burslar sunmaktadırlar. Burs miktarları genellikle öğrencinin sosyal, ekonomik ve eğitim durumlarına göre belirlenmektedir.

Üniversitede hangi burslar alınabilir konusunda çeşitli kurumlar burs imkanı sunmaktadır. Bazıları şunlardır: Vakıflar Genel Müdürlüğü Bursu, Milli Eğitim Bakanlığı Bursu, Vehbi Koç Vakfı Bursu, Sabancı Vakfı Bursu, TÜBİTAK Bursları, Türkiye Diyanet Vakfı Bursu, Türk Eğitim Vakfı Bursu vb.

2022'de KYK bursu aylık 750 liradan bin 250 liraya çıkarılmıştır. Bu artış ile öğrencilere daha fazla destek sağlanmaktadır.

Geri