AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universitelerde yuz yuze egitim devam ediyor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Üniversitelerde yüz yüze eğitim devam ediyor mu?​

Üniversitelerde 1,5 yıldır öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla derslerine devam ettiklerini dile getiren Özvar, şöyle devam etti: “Bu süreç gerçekten kolay olmayan bir süreçti. Şimdi 2021-2022 akademik yılında bütün üniversitelerimizde aldığımız karara göre eğitim ve öğretim yüz yüze yapılacaktır.
Üniversitelerde eğitim nasıl olacak?
Üniversitelerde, derslerin yüzde 40’ı veya herhangi bir dersin yüzde 40’u uzaktan eğitim yoluyla yapılabilecek. Böylece üniversitelerde harmanlanmış (hibrit) eğitim usulleriyle eğitim öğretim faaliyetleri yürütülebilecek. Hafta sonları telafi eğitimi verilebilecek, sınavlar ise yüz yüze yapılacak.

Üniversiteler ne zaman yüz yüze olacak?​

Üniversiteler 2021-2022 eğitim döneminin güz yarı yılına 13 Eylül’de yüz yüze başlayacak.
2021 Üniversite ne zaman açılacak?
ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK? Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacaktır.” sözleriyle üniversitelerin açılacağını bildirdi.
ÜNİVERSİTELERDE HİBRİT EĞİTİM NASIL OLACAK? Üniversitelerde, derslerin yüzde 40’ı veya herhangi bir dersin yüzde 40’ı uzaktan eğitim yoluyla yapılabilecek. Üniversiteler, hibrit eğitim sürecinde derslere yarı zamanlı olarak okula gidebilecek. Bir bölümünü ise evde uzaktan eğitim modeli ile işleyecek.
Uzaktan eğitim devam eder mi?
2021-2022 eğitim öğretim döneminde uzaktan eğitim seçeneği bulunmuyor. Milli Eğitim Bakanı Özer, sadece mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayacak öğrenciler için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edileceğini belirtti.

Üniversite de uzaktan eğitim nasıl olacak?​

Uzaktan öğretim, öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğunun bulunmadığı, tamamen sanal ortamda, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarak derslerin işlendiği, uzaktan fakat yüz-yüze üniversite eğitiminin verildiği çağdaş bir eğitim sistemidir.
Üniversiteler ne zaman yüz?
YÖK ve Sağlık Bakanlığı kararına göre yükseköğretim kurumları örgün programlarda harmanlanmış (hibrit) eğitim modeli de kullanılabilecek. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında sınavlar, yüz yüze yapılacak.

Üniversite dersler yüz yüze mi?​

Rehberde, COVID-19 tedbirlerinin yanı sıra eğitim öğretim süreçleri yer alıyor. Üniversitelerimizde artık eğitim öğretim yüz yüze yapılacak. Üniversitelerde derslerin bir kısmını uzaktan eğitim usulleriyle yapabilmeleri için gerekli mevzuat çalışmalarını da tamamladık ve üniversitelerimizle paylaştık.

Geri