AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universitelerde uzaktan egitim ne demek?

Editör

Yeni Üye

Üniversitelerde uzaktan eğitim ne demek?​

Uzaktan öğretim, öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğunun bulunmadığı, tamamen sanal ortamda, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarak derslerin işlendiği, uzaktan fakat yüz-yüze üniversite eğitiminin verildiği çağdaş bir eğitim sistemidir.

Uzaktan eğitimin tanımı nedir?​

Uzaktan Öğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, canlı ve interaktif olarak işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır. public Öğrenci merkezlidir.

Uzaktan eğitim nasıl olur?​

Uzaktan eğitim nasıl olur?
Uzaktan Eğitim Sınav Sistemi Nasıldır? Vize Sınavları, internet üzerinden yapılmaktadır. Buna göre öğrenciler vize sınavlarını ev veya internet erişimi olan istediği bir ortamda bilgisayar başında “online” olarak yapacaktır.

Neden uzaktan eğitim?​

Neden uzaktan eğitim?
Aksine yıllardır ileri düzey gelişmiş ülkelerde uygulanan ve en yeni ölçme ve değerlendirme metotları kullanılan, en modern donanıma sahip eğitim sistemidir. Neden Uzaktan Eğitim? Uzaktan Eğitimin Avantajları Nelerdir?

Uzaktan eğitimin avantajları nelerdir?​

Uzaktan Eğitimin Avantajları Nelerdir? Uzaktan Eğitim; Öğrenci merkezlidir. Uzaktan Eğitim; Fırsat eşitliği sunar. Uzaktan Eğitim; Fiziksel engelli öğrencilere eğitim olanağı sağlar. Uzaktan Eğitim; Geniş öğrenci kitlesine eğitim hizmeti sunabilen bir eğitim sistemidir. Uzaktan Eğitim; Zaman ve mekandan bağımsızdır.

Uzaktan eğitim bir öğretim sistemi değildir.?​

Uzaktan Eğitim ; bir açık öğretim sistemi ya da örgün öğretimin yanında başvurulan ikinci sınıf bir öğretim sistemi değildir. Aksine yıllardır ileri düzey gelişmiş ülkelerde uygulanan ve en yeni ölçme ve değerlendirme metotları kullanılan, en modern donanıma sahip eğitim sistemidir. Neden Uzaktan Eğitim?

. . Uzaktan eğitim öğrencilerinin hakları nelerdir?​

. . Uzaktan eğitim öğrencilerinin hakları nelerdir?
Bir yandan iş hayatınıza devam ederken öteki yandan eğitiminizi devam ettirebilirsiniz ya da Manisa dışında herhangi bir ilden kampüse gelme gibi ulaşım sıkıntısı yaşamaksızın kendi evinizden eğitim hayatınızı devam ettirebilirsiniz. Uzaktan Eğitim Öğrencilerinin Hakları Nelerdir?

Uzaktan eğitim, günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte önem kazanan modern bir eğitim sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu eğitim sistemi, öğrenci ve öğretim üyesinin kampüse gitme zorunluluğunun olmadığı, tamamen sanal ortamda gerçekleşen, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif dersler ile öğrencilere yüz yüze eğitim deneyimi sunmaktadır.

Uzaktan eğitim, geleneksel eğitim tarzından farklı olarak öğrenci merkezli bir yaklaşım benimser. Dersler, bilgisayar aracılığıyla sanal ortamda canlı ve interaktif olarak işlenir ve öğrenciler istedikleri zaman bu dersleri tekrar izleyebilme imkanına sahiptir.

Öğrencilerin uzaktan eğitimde sınavlara girmesi de online olarak gerçekleşmektedir. Vize sınavları, internet üzerinden yapılmakta olup öğrenciler istedikleri yerden ve zamandan bağımsız olarak bilgisayarları başında sınavları tamamlayabilmektedir.

Uzaktan eğitimin avantajları arasında öğrenci merkezli olması, fırsat eşitliği sunması, fiziksel engelli öğrencilere eğitim olanağı sağlaması, geniş öğrenci kitlesine hizmet verebilmesi ve zaman mekan kısıtlamalarının olmaması gibi faktörler ön plana çıkmaktadır. Bu avantajlar sayesinde eğitim sisteminin daha esnek ve erişilebilir hale gelmesi sağlanmaktadır.

Son olarak, uzaktan eğitimin bir öğretim sistemi olmadığı, aksine modern donanıma sahip ileri düzey gelişmiş ülkelerde uygulanan bir eğitim sistemi olduğu belirtilmelidir. Uzaktan eğitim, öğrencilere iş hayatı ile eğitimi bir arada yürütebilme, ulaşım sorunu yaşamadan eğitimlerini sürdürebilme gibi haklar sağlayarak eğitim hayatlarını kolaylaştırmaktadır.

Geri