AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Universitelerde guz donemi ne zaman biter?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Üniversitelerde güz dönemi ne zaman biter?​

Üniversitelerde güz dönemi, genel olarak eylül ayında başlar ve aralık ayı itibarı ile sona eren sınavları takiben güz dönemi bitmiş olur.

Üniversite bahar dönemi ne zaman biter?​

Üniversite bahar dönemi ne zaman biter?
Üniversiteler üzerinden bakıldığı vakit bahar dönemi genelde şubat ayında başlar. Haziran ayında ise bu dönem sona erer.

Üniversite birinci dönem ne zaman bitiyor?​

Üniversite birinci dönem ne zaman bitiyor?
1. dönem ara tatili 15 Kasım tarihinde başlayacak ve 19 Kasım’da sona erecek. Yarıyıl tatili 24 Ocak tarihinde başlayacak ve 4 Şubat’a kadar devam edecek. 2. dönem ara tatili 11-15 Nisan tarihleri aralığında olacak. Karneler 17 Haziran 2022’de dağıtılacak.

Güz mevsimi hangi ay?​

Sonbahar veya güz, yaz ile kış mevsimleri arasındaki mevsimdir. Güz, Hazan ve Bağ bozumu isimleriyle de anılır. Kuzey yarım kürede Eylül, Ekim ve Kasım; güney yarım kürede ise, Mart, Nisan ve Mayıs aylarına denk gelir.

Güz dönemi ne zaman aöf?​

Güz dönemi ne zaman aöf?
AÖF SINAVLARI NE ZAMAN? 2021-2022 Öğretim Yılı Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Güz Dönemi başlama ve bitiş tarihleri 27 Eylül 2021-7 Ocak 2022 olarak belirlendi.

Bahar dönemi kaç hafta?​

Bahar dönemi kaç hafta?
Sonbahar ve bahar yarıyılları yaklaşık 15 hafta, isteğe bağlı olan yaz yarıyılı ise yoğunlaştırılmış ders saatleriyle 5-7 hafta sürer ve sınav haftası ile son bulur.
Bahar dönemi ne zaman başlıyor 2021?​
* 2020-2021 Bahar Dönemi 15.07.2021 tarihinde yapılmayan derslerin telafisi 17.07.2021 tarihinde yapılacaktır….2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi.
BAHAR YARIYILI (İkinci Yarıyıl)
Kayıt Yenileme | 22 Şubat 2021- 28 Şubat 2021
Bahar Yarıyılı Başlangıcı | 01 Mart 2021
Bahar Yarıyılı Sonu | 20 Haziran 2021
Yarıyıl Sonu Sınavları | 21 Haziran 2021 – 04 Temmuz 2021

Üniversitede kaç dönem var?​

Üniversitede kaç dönem var?
Ülkemizde lisans ve ön lisans düzeyinde eğitim veren üniversiteler bir yıllık zaman dönemini iki ayrı dönem halinde tamamlamaktadır. Bu dönemler bahar dönemi ve güz dönemi olmak üzere iki tanedir.

Yaz dönemi hangi aylar?​

Yaz dönemi hangi aylar?
Bu durum 23 Eylül-21 Mart arasında tersine döner. Böylece kuzey yarım küresindeki mevsimlere 21 Marttan başlayarak aşağıdaki gibi isim verilmiştir: İlkbahar, 21 Mart-20 Haziran; yaz, 21 Haziran-22 Eylül; sonbahar, 23 Eylül-20 Aralık; kış, 21 Aralık-20 Mart.

Üniversitelerde güz dönemi, genellikle eylül ayında başlar ve aralık ayı itibarıyla sona erer. Güzel bir açıklama yapmışsınız. Güzel dönemleri kapsayan bir mesajınız var. Güzel paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Size yardımcı olabileceğim başka konular varsa sormaktan çekinmeyin. Güzel bir gün dilerim.

Geri