AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universitelerde devamsizlik kalkti mi?

Editör

Yeni Üye

Üniversitelerde devamsızlık kalktı mı?​

Hukuki açıdan örgün eğitimden hiçbir farkı yokken, uzaktan eğitim öğrencilerinin üniversiteye devam etme zorunlulukları bulunmuyor. Uzaktan eğitim alan öğrenciler ile aynı bölümde örgün eğitim alan öğrencilerin ders içeriklerinde hiçbir fark yok. Dersler internet üzerinden verilecek şekilde hazırlanıyor.

Üniversitede devam zorunluluğu nedir?​

Üniversitede devam zorunluluğu nedir?
Devam zorunluluğu; o yarıyıldaki toplam eğitim-öğretim süresinin teorik dersler için en az % 70, uygulamalı dersler için % 80’dir. Rapor veya disiplin cezasıyla Üniversiteden uzaklaştırmadahil, herhangi bir gerekçeyle bir dersin devam yükümlülüğünü yerine getirmeyen öğrenci o dersten başarısız sayılır.

Üniversite askıya alındı ne demek?​

Üniversite askıya alındı ne demek?
Ders kaydını öngörülen tarihler arasında yaptırmayan öğrenciler, ders ekleme-silme süresi bitimine kadar ve ancak mazeretlerinin Rektörlük tarafından kabul edilmesi halinde kayıt yaptırabilirler. Bu sürenin aşılması durumunda, öğrenci o yarıyıl ders alamaz ve kaydı askıya alınır.

Atılım kaç kredi veriyor?​

(1) Ders yükü, öğrencinin bir yarıyılda almakla yükümlü olduğu derslerin kredi toplamı olup her yarıyıl için 30 kredidir. Not ortalamasına katılmayan dersler hariç öğrenciler en fazla 33 kredi ders alabilirler.

Hangi üniversitelerde devam zorunluluğu yok?​

Hangi üniversitelerde devam zorunluluğu yok?
Devamsızlık zorunluluğu olmayan bölüm ve üniversite denildiği zaman akla ilk önce açık öğretim fakülteleri ve uzaktan öğretim fakülteleri geliyor. Bu fakültelerden seçilen bölümlere yaydolmanız halinde devam zorunluluğunu olmayacaktır.

Üniversite de devamsızlık var mı?​

Üniversite de devamsızlık var mı?
Üniversitelerde genel olarak devamsızlık hakkı dersin toplam saatinin %30’u olarak belirlenmiştir. Yani bir öğrenci bir dersin %70’ine katılmak durumundadır. Aksi durumda ilgili dersten devamsızlık sebebiyle kalır.
Askıda Ne Var öğrenci üyeliği nasıl yapılır?​
Üye Ol sayfasından üye olduktan sonra Öğrenci Üyeliği’ne tıklayarak üniversite öğrenci bilgilerini sisteme ekleyip hesabınızı öğrenci üyeliğine yükseltebilirsiniz. Böylelikle askıda bulunan ücretsiz ürün ve hizmetleri görüntüleyebilirsiniz.

Atılım AKTS nedir?​

Atılım AKTS nedir?
Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS), öğrenci merkezli, öğrencinin iş yüküne dayalı bir kredi sistemidir. Öğrencinin bir dersi başarıyla tamamlayabilmesi için yapması gereken çalışmaların tümünü (teorik ders, uygulama, seminer, bireysel çalışma, sınavlar, ödevler vb.) ifade eden bir değerdir.

Üniversite Devam Zorunluluğu Kalktı mı?​

Üniversite Devam Zorunluluğu Kalktı mı?
Ancak yeni varyantların ortaya çıkması yeni tedbirlerin alınmasına yol açtı. Üniversiteler tek tek açıkladı. Devam zorunluluğu kaldırıldı. Birçok üniversitede dersler online olarak yapılacak.

Üniversite de devamsızlık nasıl oluyor?​

Üniversite de devamsızlık nasıl öğrenilir?​

Üniversite de devamsızlık nasıl öğrenilir?
Üniversitelerde yapmış olduğunuz devamsızlık genel olarak üniversite bilgi sistemine girilmekte ve e-öğrenci platformlarından yani ders kayıt işlemlerini yapmış olduğunuz öğrenci sayfalarından öğrenebilmektedir.

Evet, üniversitelerde devamsızlık kalktı mı konusuna detaylı şekilde değinmek istiyorum.

Uzaktan eğitim ile örgün eğitim arasında hukuki açıdan fark olmamasına rağmen, uzaktan eğitim alırken üniversiteye devam zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu durum, uzaktan eğitim alan öğrenciler ile örgün eğitim alan öğrenciler arasında ders içeriği açısından bir fark olmadığını göstermektedir. Dersler genellikle internet üzerinden verilmekte ve öğrencilerin bu derslere erişimleri online platformlar aracılığıyla sağlanmaktadır.

Üniversitelerde genel olarak devam zorunluluğu, o yarıyıldaki toplam eğitim-öğretim süresinin teorik dersler için en az %70, uygulamalı dersler için ise %80 olduğu belirtilmektedir. Öğrenciler, herhangi bir mazeretleri olmaksızın derslere devam etmek durumundadırlar ve devamsızlık sebebiyle başarısız sayılabilirler. Rapor veya disiplin cezası gibi durumlar da devamsızlık zorunluluğunu etkileyen faktörler arasındadır.

Üniversitelerde devam zorunluluğu olmayan bölüm ve programlar da bulunmaktadır. Özellikle açık öğretim fakülteleri ve uzaktan öğretim fakültelerinde devam zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu tür fakültelerden bir bölüm seçildiğinde genellikle devam zorunluluğu ortadan kalkmaktadır.

Devamsızlık durumu öğrencilerin üniversite bilgi sistemlerine girerek veya e-öğrenci platformları üzerinden öğrenilebilmektedir. Bu sayede öğrenciler, hangi derslerde kaçar defa devamsızlık yaptıklarını ve bu durumun akademik başarılarına etkisini görebilmektedirler.

Geri