- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Üniversiteler diploma notuna bakıyor mu?
Evet, doğrudan öyle hesaplanıyor. “Üniversitelerin puanları” dediğin, “taban puanlar”. “Taban puan” da şu demek: Bir bölüme en son yerleşen adayın, ilgili puan türünde almış olduğu yerleştirme (toplam) puanı, yani ham puan + okul puanı. Evet.Üniversite girişte diploma notu önemli mi?
Tercihlerde kullanılacak yerleştirme puanı ise okul notlarının eklenmesiyle oluşuyor. Öğrencilerin diploma notları 0.12 katsayı ile çarpılarak, yerleştirme puanlarına ekleniyor. Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) olarak tanımlanan bu puanın yerleştirme puanına en düşük katkısı 30, en yüksek 60 oluyor.Okul puani onaylanmazsa ne olur?
Adayın başvuruda kullandığı eğitim bilgisi bu tarihte aktif eğitim bilgileri arasında bulunmuyor ise adayın en son mezun olduğu eğitim bilgisi kullanılacaktır.” Onaylanma olayı sadece öğrencinin obp sini kontrol etmesi içindir.Yoksa onaylanmazsa obp eklenmeyecek diye bir durum söz konusu değildir.
Üniversite sınavında diploma notu kaç puan getirir?
Ortaöğretim bitirme notları en küçüğü 250, en büyüğü 500 olmak üzere ortaöğretim başarı puanına dönüştürülecektir. Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak OBP oluşturulacak. Üniversite tercihlerini yapacak olan öğrenciler için üniversite yerleştirme puanları büyk önem taşıyor.