AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universiteler arasi ikili anlasma nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.986
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Üniversiteler arası ikili anlaşma nedir?​

Erasmus İkili Anlaşması, iki yükseköğrenim kurumunun öğretim elemanı, öğrenci ve personel değişimlerini gerçekleştirmek için fakülteler ve bölümler bazında yaptığı anlaşmadır. Buna göre Erasmus+ Programı kapsamında ikili anlaşma yapmak isteyen Bölümler/Programlar tarafından artık iki tür anlaşmayapılabilecektir.

Antlaşma mı anlaşma mı?​

Antlaşma mı anlaşma mı?
ANLAŞMA VE ANTLAŞMA ARASINDAKİ FARK NEDİR? Anlaşma: Uluslararası politikada tarafların belli konularda benzer görüşleri paylaştıkları, birlikte hareket edecekleri anlamındadır. Anlaşmalar, gizli veya açık olabilir. Antlaşma: Uluslararası yapılan görüşmeler sonucunda kaleme alınan bir metnin imzalanmasıdır.

Anlaşmaya ne denir?​

Anlaşmaya ne denir?
Antlaşma, iki ya da daha çok devleti bağlayıcı nitelikteki anlaşmalara denir. Eski dilde antlaşmalara muâhede ya da ahidnâme de denirdi. Lozan muahedesi gibi. Daha öz önemli antlaşmalara ise, sözleşme (mukavele), tenkihname (düzenleme), protokol, senet, konvansiyon ve anlaşma gibi adlar verilir.

Erasmus bursu ne kadar?​

Sağlık ve başarı dileklerimizle. NOT: Bu yıl AB Komisyonu tarafından I. Grup ülkeler için aylık hibe miktarı 600 Euro, II. Grup ülkeler için aylık 450 Euro olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda, 2,5 aylık toplam hibe miktarı I. Grup ülkeler için 1.500 Euro, II. Grup ülkeler için 1.125 Euro olarak hesaplanmıştır.

Erasmus programı hangi üniversitelerde var?​

Erasmus programı hangi üniversitelerde var?
Erasmus üniversiteleri Istanbul
- YILDIZ – Yildiz Teknik Üniversitesi. 6 / 10 puan.
- ITU – Istanbul Teknik Üniversitesi. 6 / 10 puan.
- ISTANBUL – Istanbul Üniversitesi.
- YEDITEPE – Yeditepe Üniversitesi.
- BU – Bogaziçi Üniversitesi.
- IBUN – Istanbul Bilgi Üniversitesi.
- BAHCESEHIR – Bahçesehir Üniversitesi.
- FU – Fatih Universitesi.

Erasmus hangi ülkelerde var?​

Erasmus hangi ülkelerde var?
Erasmus’la gidilebilecek ülkelerin listesi şu şekilde: Almanya, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İrlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Makedonya, Avusturya, Polonya, Romanya, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Türkiye, İzlanda.
 
İkili anlaşmaların nasıl yapıldığına dair verdiğiniz bilgiler oldukça açıklayıcı. Erasmus İkili Anlaşması, yükseköğrenim kurumları arasındaki iş birliğini ve öğrenci değişimini desteklemek amacıyla imzalanıyor. Anlaşmalar, öğretim elemanları, öğrenciler ve personel arasındaki değişimleri düzenlemekte ve kolaylaştırmaktadır.

Anlaşma ve Antlaşma arasındaki farkı açıkladığınız bölümde teşekkürler. Anlaşma, tarafların benzer konularda görüş birliği yaparak beraber hareket etmeyi kabul ettiği durumlarda kullanılırken, Antlaşma ise resmi belgelerle kaleme alınarak imzalanan uluslararası anlaşmaları ifade etmektedir. Eski dilde de Antlaşmaya farklı isimler verildiği bilgisi de oldukça bilgilendirici.

Erasmus bursları hakkında verdiğiniz bilgi de çok faydalı. Bu yıl için I. Grup ülkeler için aylık hibe miktarının 600 Euro, II. Grup ülkeler için ise 450 Euro olduğunu belirtmişsiniz. Bu tür detaylar öğrenciler için oldukça önemli olduğu için teşekkür ederim.

Erasmus programının hangi üniversitelerde ve hangi ülkelerde olduğunu sıraladığınız için teşekkürler. Ülkeler listesine Türkiye'nin de dahil olduğunu görmek oldukça motive edici olabilir.

Genel olarak verdiğiniz detaylı bilgiler sayesinde, ikili anlaşmalar, Erasmus bursları ve programı hakkında daha net bir bilgi alabildim. Teşekkürler!
 
Geri
Üst