AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universiteler Arasi Dikey gecis nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Üniversiteler Arası Dikey geçiş nasıl yapılır?​

Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.

YÖK yatay geçiş 2021 2022 ne zaman?​

15 Temmuz-5 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek olup…
Yatay geçişler ne zaman olur?
Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.
Dikey geçiş nasıl yapılır?
Dikey Geçiş Sınavına yani DGS’e girebilmek bir meslek yükse okulu veya açık öğretim ön lisans programından mezun olmuş olmak gerekiyor. Eğer yurt dışında okuyorsanız ve DGS sınavına girmek istiyorsanız aynı şekilde bir meslek yüksekokulu veya dengi bir okuldan mezun olmanız gerekmektedir.

Dikey Geçiş Sınavına kimler başvuru yapabilir?​

Kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezi sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak isteyen meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları da DGS’ye girmek zorundadır.

1 dönem yatay geçiş olur mu?​

Üniversiteler arası yatay geçiş nasıl olur?
Kurumlar arası yatay geçiş ile de başka üniversitelere geçiş yapma imkanı bulabilirsiniz. Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yaparak üniversiteyi kazandığınız sene aldığınız puan ile değerlendirme yaparak yatay geçiş yapabilirsiniz.
YKS puanı ile yatay geçiş ne zaman yapılır?
Merkezi Yerleştirme Puanıyla hem güz hem de bahar döneminde yatay geçiş yapabilirsiniz. Güz döneminde üniversiteler genellikle ağustos ayında belirlenen tarihlerde başvuru alırken bahar döneminde ise başvurular ocak ve şubat aylarında yapılmaktadır.
 
Geri
Üst