- Konu Yazar
Üniversiteden mezun olmuş biri nasıl iş bulur?
Yeni Mezunlar İçin İş Bulma Stratejileri- Araştırma yap.
- 2. Özgeçmişini hazırla.
- 3. Sosyal medya hesaplarını gözden geçir.
- Geçici bir işte çalış veya staj yap.
- İşe alım programlarına veya kariyer fuarlarına katıl.
- Network üzerinde çalış.
- 7. Bağlantılarından yardım iste.
- 8. Gönüllülük gruplarına katıl.
Mezun olduktan sonra ne yapılmalı?
Mezuniyetten Sonra İş Bulmanıza Yardımcı Olacak 9 İpucu
Üniversite bittikten sonra ne okunur?
En baştan başlayalım: Bir üniversitenin 4 yıllık bölümlerinden birini bitirdiğinizde, lisans eğitimi (İng: “undergraduate school”) kısmını tamamlamış olursunuz. Lisansınızı tamamladığınızda “mezun” (İng: “bachelor”) diploması alırsınız.
Mezun olmak için ne yapmalı?
Bir öğrencinin mezun olabilmesi için kayıtlı olduğu diploma programının bütün çalışmalarını (ders, staj, bitirme ödevi, seminer vb.) başarması ve mezuniyet derecesinin en az 2.00 olması gerekir.Mezun olan kişi staj yapabilir mi?
Staj faaliyeti, öğrenim süresi içerisinde her sınıfta ve öğrenim programlarının son sınıflarındaki öğrenciler mezun olduktan sonraki 12 ay içerisinde gerçekleştirilebilir.
Yeni mezun ne demek?
Yeni mezun üniversiteden henüz mezun olan deneyimsiz, yönlendirilmelere açık bireylere verilen genel addır.
-Üniversiteden ayrılmak isteyen öğrenci, ilgili birime dilekçesi ekinde ilişik kesme formu ve öğrenci kimlik belgesini ibraz ederek başvurur. Yapılan başvurular ilgili kurul tarafından karara bağlanır. Öğrencinin Üniversiteden kaydının silinmesi halinde ödemiş olduğu harç ve ücretler iade edilmez.
2 yıllık üniversiteden nasıl mezun olunur?
Kayıtlı olduğu önlisans programında en az 120 AKTS kredilik, lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF, YZ ve DZ notu olmayan Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın lisans veya önlisans diploması …
Staj seferberliğine mezunlar başvurabilir mi?
Evet, 2020-2021 eğitim öğretim yılında ilk dönem içinde veya yıl ortasında mezun olacak adaylar da başvuru yapabilecektir. Bununla birlikte, staj sırasında öğrenciliğin devam etmesi gerekmektedir.
Üniversite 4 sınıfta staj yapılır mı?
STAJ SÜRESİ VE AŞAMALARI Yarıyılın sonundan itibaren başlar. Öğrenciler 2. yarıyıldan sonra (birinci sınıfın sonunda) bir defada onbeş (15) yada otuz (30) iş günü staj yapabilir. Ayrı yapılan stajlar için ayrı başvuru ve defter doldurmak gerekmektedir. Kalan staj süresi olursa 4. yarıyıl sonunda tamamlanabilir.Kimler yeni mezun sayılır?
Anadal ilişik kesmek nedir?
İlişik Kesme ile İlgili Bilgiler Eğitim-öğretimin başlamasından 4. haftasının sonuna kadar yapılan başvurularda öğrencilerin ödedikleri eğitim-öğretim ücretinin %50’sinin iade edilerek ilişikleri kesilir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurularda ilgili döneme ait eğitim-öğretim ücreti iade edilmez.