- Konu Yazar
Üniversiteden mezun olduğum tarihi nasıl öğrenebilirim?
kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı”nı bulmalısınız. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın sunduğu hizmetler arasından “Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama” başlığını seçmelisiniz.Mezuniyet durumu ne demek?
Mezuniyet derecesi, öğrencilerin eğitim gördüğü tüm dönemler süresince aldığı notların ortalamaya yansıması sonucunda hesaplanır. Örneğin, bir kişi tüm derslerinden pekiyi alırsa bu onun başarı derecesinin yüksek olduğunu ve okulu bitireceği anlamına gelir.Diploma düzenleme tarihi nedir?
Bir lisans programına kayıtlı iken kaydını sildirip önlisans diploması alanların mezuniyet tarihi, birinci fıkraya göre belirlenir. Ayrıca diplomanın arka yüzünde öğrencinin önlisans diploması almak için kaydını sildirdiği tarih ile diploma düzenleme tarihi yer alır.
Mezuniyet belgesi ne zaman çıkar?
Diploma/Geçici mezuniyet belgesi hazırlanma süresi Fakülte Yönetim Kurulu’ndan mezuniyet kararının çıkma tarihinden sonra ortalama 1 haftadır.Mezuniyet barkod numarası nerede yazar?
-Diplomanın sağ üst köşesinde bir barkod bulunuyor. Barkod üzerinde kişiye özel bir numara bulunuyor, sorgulama bu barkod numarası ile yapılıyor.Mezuniyet tarihi neye göre belirlenir?
Öğrencilerin öğrenimlerini tamamladığı en son tarih olan, üniversite senatosu tarafından kabul edilen akademik takvimde belirtilen final sınav haftasının son gününü takip eden ilk iş günü veya bütünleme/mezuniyet üç ders sınavı haftasının son gününü takip eden ilk iş günü veya stajın son günüdür.
Form doldururken bu bölüme geldiğinizde en son bitirdiğiniz eğitim seviyesi yazılır. Örnek vermemiz gerekirse eğer üniversite öğrencisisiniz ve form doldurmanız gerekmekte bu bölüme denk geldiğinizde lise mezunu olduğunuzu belirtmek zorundasınız. Lisans eğitiminiz bittikten sonra lisans yazabilirsiniz.
MEZUN: Mezuniyet İncelemesi sonucunda mezuniyet şartları değişmeyen, diploma basılması uygun olan öğrencileri ifade eder (Mezun durumunda olan öğrenciler e-devlet üzerinden veya yüz yüze eğitim yaptıkları okullardan mezuniyet yazısı alabilirler).
Diplomanın arkasına ne yazılır?
MADDE 17 – (1) Mahkeme kararına dayalı ad, soyad veya nüfus kaydı değişikliklerinde, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından diplomanın arkasına gerekli açıklama yapılıp tarih yazılarak, imzalanır ve mühürlenir.
Diploma da ikinci öğretim yazar mı?
Mezun olduğunuzda diplomalar arasında bir farklılık yoktur, diplomanızda “ikinci örgün eğitim” diye bir ibare bulunmaz. İkinci öğretim birinci öğretim derslerine girebilir mi sorusuna gelirsek de, şayet hocanızdan izin alırsanız birinci öğretim derslerine de katılabilirsiniz.Üniversite mezuniyet belgesi nasıl alınır?
GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ NASIL ALINIR? Geçici mezuniyet belgesi almak için e-devlet’e giriş yaptıktan sonra Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın hizmetleri arasında yer alan Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama hizmetine tıklamalı ve belge oluşturmalısınız. Oluşturulan bu belge geçerli ve kullanıma hazırdır.Diploma numarası nerede yazıyor?