- Konu Yazar
Üniversiteden ilişik kesme belgesi nasıl alınır?
Mezuniyet nedeniyle ilişik kesmek isteyen öğrenci öncelikle Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)’ den çıktısını aldığı ve üzerinde kendi bilgilerinin yazılı olduğu “Öğrenci İlişik Kesme Formu” nu imzalayarak Nüfus Cüzdan Fotokopisi (TC Kimlik Numarasını Gösterir Belge), Öğrenci Kimliği, Transkripti ve iki adet fotoğrafı ile …Hangi durumlarda Üniversite ile ilişik kesilir?
ÖNEMLİTakip ettiği öğretim programında yer alan derslerden hiç almadığı veya yarıyıl/ yılsonu sınavlarına girme hakkı elde edemediği toplam ders sayısı altı veya daha fazla olan öğrencilerin Üniversite’yle ilişikleri kesilir.Uzatmalı öğrenci ne demek?
(3) Uzatmalı öğrencinin sınava gireceği ders uygulamalı bir ders veya staj, proje, bitirme projesi gibi yarıyıl içi zorunlu yüz yüze yönleri olan bir ders ise öğrenci bu derslere özel öğrenci olarak kayıt olur ve aldığı not yarıyıl başarı notu olarak değerlendirilir.
Üniversiteden atılma var mı?
YÖK’ün yeni çalışmasına göre ise “üniversiteden atılma” düzenlemesi, halen üzerinde çalışılan 2547 sayılı yeni YÖK Yasası ile yeniden yürürlüğe girecek. Buna göre, yükseköğretim kurumlarında okuyan öğrencilere öğrenimlerini tamamlamak için önlisansta en fazla 4, lisansta 7 yıl süre tanınacak.
Ilişik kesme belgesi nedir okul?
Geçici mezuniyet belgesi almak isteniyorsa İlişik Kesme belgesine Okul Öğrenci İşlerinde imza atılacak. Öğrenci mezun olduktan sonra geçici mezuniyet belgesi almamış İlişik Kesme belge başvurusundan sonra forma imza atmak için Merkez Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gitmelidir.Azami süresini dolduran öğrenciler için sınav ne demek?
*2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı sonunda azami öğrenim süresini dolduran öğrencilere devamsızlıktan başarısız oldukları derslerden sınav hakkı verildiği için bu öğrenciler sadece hiç almadıkları derslerden 2 ek sınav haklarını kullanacaklardır. 2017-2018, 2018-2019 ve 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında azami öğrenim …Kayıt silme nasıl yapılır?
Kaydını sildirmek isteyen öğrenciler, bir dilekçe ile öğrenim gördüğü akademik birime başvuruda bulunur. Öğrenci ilişik kesme belgesini, ilgili birimlere imzalattırır, bu belge ile öğrenci kimliğini akademik birime teslim eder ve lise diplomasını alır. Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.
Anadal ilişik kesme ne demek?
-Öğrencinin kendi isteği ile kaydını sildirmesi durumunda Üniversite ile ilişiği kesilir. -Üniversiteden ayrılmak isteyen öğrenci, ilgili birime dilekçesi ekinde ilişik kesme formu ve öğrenci kimlik belgesini ibraz ederek başvurur. Yapılan başvurular ilgili kurul tarafından karara bağlanır.
ÖĞRETMEN İLİŞİK KESME NASIL YAPILIR? Kararnameniz okula gelecek (il veya ilçe milli eğitim müdürlüğünden elden alınabilir.) – Ayrıldığınız okul görevden ayrılma yazınızı yazacak.