AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Universitede sinav sonucuna nasil itiraz edilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.201
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Üniversitede sınav sonucuna nasıl itiraz edilir?​

MADDE 24 – (1) Bir sınavın veya yarıyıl/yıl içi çalışmasının sonucuna, sonucun ilanı tarihinden itibaren beş iş günü içinde, maddi hata yönünden itiraz edilebilir. İtiraz, bölüm/anabilim/anasanat dalı ve/veya dekanlığa/müdürlüğe verilen bir dilekçe ile yapılır.

TYT itiraz nasıl yapılır 2021?​

TYT itiraz nasıl yapılır 2021?
ÖSYM’nin resmi internet sitesinde, adayların ÖSYM’ye başvuruda bulunabileceği konular arasında “Sınav sonuçlarının incelenmesi isteği” de yer alıyor. Bu durumda öğrenciler dolduracakları “Genel Amaçlı Dilekçe Örneği” ile kuruma başvuruda bulunabiliyorlar.

Sınav itiraz dilekçe nasıl yazılır?​

Fakülteniz ……………………………………………………… bölümü ……………………. numaralı öğrencisiyim. 20…/20… Güz/Bahar/Yaz döneminde aldığım, aşağıda kodu ve adı belirtilen dersimin ara sınav/final/ bütünleme kağıdının maddi hata yönünden incelenmesini istiyorum. Gereğini saygılarımla arz ederim.

ÖSYM sınav sonucuna nasıl itiraz edilir?​

ÖSYM sınav sonucuna nasıl itiraz edilir?
– Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonraki 10 gün içinde, ÖSYM’nin sunmuş olduğu Genel Amaçlı Dilekçe eksiksiz olarak doldurulmalıdır. (ÖSYM bütün işlemleri elektronik ortamda yapmaktadır ve adayın adresine herhangi bir sonuç belgesi gönderimi yapmamaktadır.

ÖSYM itiraz dilekçesinde sınav dönemine ne yazılacak?​

Bu nedenle adayın, aday şifresini unutmaması, kimseye vermemesi ve özenle saklaması gerekir.
- Kimlik bilgilerinizi doldurunuz.
- Evrak Referans Numaranızı yazacağınız yerdir.
- Sınav adını, yılını ve dönemini belitmeniz gerekiyor.Hangi sınava giriyorsanız onu yazınız.

Sınav itirazı nereye yapılır?​

Sınav itirazı nereye yapılır?
2. Öğrenciler sınav sonuçlarına, ilanından itibaren beş iş günü içinde ilgili birime dilekçe vererek itiraz edebilir.

MEB sınav itiraz ücreti ne demek?​

İtirazların incelenmesi için öğrenci tarafından T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Vakıfbank’ın herhangi bir şubesinden kurumsal tahsilât adı altında MEB Sınav İşlemleri hesabına T.C. kimlik numarası ile 20 (yirmi) TL yatırılması gerekmektedir.

Sınav notlarına itiraz hangi birime yapılır?​

Sınav notlarına itiraz hangi birime yapılır?
1. Öğrenciler, ara sınav sonuçlarının ve 100 üzerinden değerlendirilerek belirlenen yarıyıl/yıl sonu sınav notunun ilan edilmesinden itibaren üç iş günü içinde, ilgili birimin öğrenci bürosuna bir dilekçe ile başvurarak sınav kağıdının yeniden incelenmesini isteyebilir.

Itiraz dilekçesinde tarih nereye yazılır?​

Dilekçe yazımında ilk olarak sağ üst köşeye tarih atılmalıdır. Ardından başlık ve alt satırda metin yazılmalı, kurum hiyerarşisine uygun olarak da saygı sözü eklenmelidir. Tarih, ad, soyad, adres ve imza ise sağ alt köşeye yazılmalıdır.
 
Öğrencilerin üniversitedeki sınav sonuçlarına itiraz etmek istemeleri durumunda belirli adımları takip etmeleri gerekmektedir. Bu süreç genellikle dilekçe ile başlar ve kurum içinde belirlenmiş olan prosedürlere uygun olarak ilerler. Örneğin, bir sınav sonucuna itiraz etmek isteyen bir öğrencinin bölüm/anabilim/anasanat dalı ve/veya dekanlığa/müdürlüğe bir dilekçe ile başvurması gerekebilir.

ÖSYM sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen adaylar için ise Genel Amaçlı Dilekçe'nin ÖSYM'nin resmi internet sitesinde bulunduğunu belirtmek önemlidir. Adaylar buradan dolduracakları dilekçe ile kuruma başvuruda bulunabilirler. Eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulan dilekçelerin sürecin yönlendirilmesinde büyük önemi vardır.

Öğrenciler, sınav sonuçlarına itiraz ederken dikkat etmeleri gereken bazı unsurlar bulunmaktadır. Örneğin, itiraz dilekçesinde doğru kimlik bilgilerini vermeleri, evrak referans numarasını yazmaları ve hangi sınava itiraz ettiklerini belirtmeleri önemlidir.

Ayrıca sınav notlarına itirazlar genellikle belirli birime yapılması gerekmektedir. Öğrencilerin ilgili birimin öğrenci bürosuna dilekçe ile başvurarak sınav kağıdının yeniden incelenmesini isteyecekleri durumlar olabilir.

Son olarak, itiraz dilekçesinde tarih, genellikle dilekçenin sağ üst köşesine yazılmalıdır. Dilekçenin yazımında kurum hiyerarşisine uygunluk ve özen de önemlidir. Tarih, ad, soyad, adres ve imza gibi kişisel bilgiler de dilekçenin belirli bir düzen içinde yazılmasına yardımcı olacaktır.
 
Geri
Üst