Universitede kadroyu kim acar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Üniversitede kadroyu kim açar?​

Üniversitelerde öğretim üyeliğine atama, ihtiyaçlar doğrultusunda kadro ilanıyla başlayıp rektör tarafından atanma ile sonuçlanan, faklı birim, kişi ve kurulların katıldığı bir süreç sonucu gerçekleşen bir işlemdir.
Üniversiteler neye göre kadro açar?
Devlet üniversitelerinde, bölümler akademisyen ihtiyaçlarını rektörlüğe bildirirler. Üniversite Yönetim Kurulu’na gelen personel talepleri incelenerek karara bağlanır. Açılmasına karar verilen kadrolar YÖK’ün onayına sunulur.

Üniversitelerde öğretim görevlisi kadrolu mu?​

fark olarak ogretim gorevlisi genellikle angaryalardan muaftir, dersini verir ceker gider.. kadrosu itibariyla sozlesmelidir.. asistanin resmiyete dokulmus ismi degildir, alakasi yoktur; lakin her ikisi de resmi kadrodur.
Üniversitede kadro nasıl alınır?
Öğretim görevlisi olmak için lisans mezuniyetinden sonra Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) ve Akademik Personel girme şartı bulunur. ALES sınavında başarılı olduktan sonra görev alınmak istediğiniz üniversite tarafından düzenlenen sözlü mülakata girmeniz gerekir.

Öğretim görevlisi olmak için yabancı dil şart mı?​

Meslek yüksekokullarının, yabancı dil okutmanı, çevirici ve yabancı dille eğitim-öğretim yapılan programlarındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.
Dr öğretim üyesi olmak için ne yapmalı?
YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) ve YÖKDİL (Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil) gibi sınavlardan başvurulacak alanın baraj puanını geçmek, Doktora, sanatta yeterlik ya da tıpta uzmanlık gibi süreçleri tamamlamak, Açılan kontenjanlara başvurmak ve öğretim üyesi olarak işe başlamak.

Araştırma görevlisi ne kadar sürer?​

Araştırma görevlisi olarak tanımlanan kişiler üniversitelerde araştırma, inceleme görevi yürüten ve en fazla üç yıl süreyle görev yapmak üzere atanmış kişilerdir. Bu kişilerin bir uzmanlık alanları bulunması için 4 yıl içinde bunu gerçekleştirmeleri gerekir. 6 yıllık süre içerisinde ise doktora yapmak zorundadırlar.

Geri