- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.105
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Üniversitede hoca asistanı nasıl olunur?
Asistan Nasıl Olunur? Asistan olmak için üniversitelerin Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı gibi bölümlerinden mezun olmak gerekir. Dört yıllık lisans eğitimi alındıktan sonra asistan olunabilir. Dört yıllık farklı bir bölümden mezun olan kişiler de asistan olabilirler.Öğretim elemanı kadrosuna başvurmak için hangi şartları sağlamanız lazım?
Meslek yüksekokullarına yapılan öğretim görevlisi müracaatlarında ALES puanının p’ini ve lisans mezuniyet notunun 0’unu dikkate alarak alınan yüzdelik değerler toplanarak hesaplanıp sıralamaya konulur. İlan edilen kadro sayısının 10 katına kadar olan sayıda giriş sınavına girmeye hak kazanan aday olur.Doktora için yaş sınırı var mı?
Doktora için yaş sınırı var mı?Yaş sınırı yoktur. Lisans öğreniminden mezun olunan alanda ALES’ten en az 70 puan. İlan edilen yabancı dilde Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 80 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olmak.
Üniversitede asistanlar maaş alıyor mu?
8265 TL olan Üniversite araştırma görevlisi maaşları yapılan ek zamla birlikte 10785 TL’ye yükseldi.Öğretim üyesi nasıl olunur?
Öğretim görevlisi olmak için lisans mezuniyetinden sonra Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) ve Akademik Personel girme şartı bulunur. ALES sınavında başarılı olduktan sonra görev alınmak istediğiniz üniversite tarafından düzenlenen sözlü mülakata girmeniz gerekir.Öğretim görevlisi olmak için not ortalaması kaç olmalı?
Öğretim görevlisi olmak için not ortalaması kaç olmalı?Bir kişinin akademisyen olmak için lisans eğitimini 2.50 not ortalamasının üzerinde tamamlamış olması gerekmektedir. Aynı zamanda kişiler ALES ve YDS sınavlarından taban puanın üzerinde bir puan alırlarsa, akademisyen olmaya hak kazanırlar.