- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Üniversitede bir dönem kaç ay sürüyor?
Genel olarak eylül ayında başlamak suretiyle aralık ayına kadar süren bu dönem, bazı üniversitelerde ocak ve hatta şubat ayına kadar uzayabiliyor. Bu sebepten dolayı yarıyıl tatilleri ocak ya da şubat dönemleri içerisinde gerçekleştirilir.En iyi Kampüs hangi üniversitede?
Boğaziçi Üniversitesi, eğitim kalitesi ve akademik kadro açısından Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında ilk sırada yer alıyor. Herkesin hayalini kurduğu üniversite yaşamı Boğaziçi Üniversitesi tarafından farklı imkanlarla sağlanıyor.Üniversite eğitimi iki büyük önem taşır. Birincisi, kişiliğin olgunlaşması ve temel değerlere dayalı bir dünya görüşü kazandırılması, ikincisi de bir mesleği yapabilecek yetkinliği kazandırması ve bir belge ile (diploma) topluma açıklaması.
Üniversitede bir dönem kaç hafta?
MADDE 12 – (1) Bir eğitim-öğretim yılı dönem sonu sınavları hariç her biri on dört haftalık iki dönemden oluşur.
Türkiyenin en büyük kampüsü hangi üniversitede?
Yüzüncü Yıl Üniversitesi de bunlardan biridir. Van’ın incisi olarak görülen bu üniversite her yıl yüzlerce öğrencinin hayata atılmasında öncülük yapmaktadır. Yapısı gereği ise geniş bir arazi üzerine kurulan bu üniversitenin en önemli özelliği Türkiye’nin en büyük kampüsüne sahip olmasıdır.
Türkiye’nin en iyi üniversitesi neresi?
İşte Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri Sıralaması:Türkiyede kaç tane üniversite var?
Toplamda 209 üniversite vardır. 131 devlet üniversitesi (11 teknik üniversite, 2 güzel sanatlar üniversitesi ve 1 yüksek teknoloji enstitüsünün yanı sıra Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi, Polis Akademisi ve Milli Savunma Üniversitesi) ve 78 vakıf üniversitesi bulunmaktadır.İlk ve ortaöğretimden sonra lise diplomasına denk kabul edilen ortaöğretim diploması ve lise notlarını gösteren transkript belgesi bulunmalıdır. Uluslararası geçerliliği olan GCE, ACT, SAT gibi sınavlardan yeterli puanı almış olmak veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’ndan (YÖS) talep edilen puan alınmalıdır.