Universitede asistanlik kac yil?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.115
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Üniversitede asistanlık kaç yıl?​

Başlangıçta asil olarak tayin edilmeyen asistanlar, bu tarihten bir yıl sonra asil kadroya geçerler. Gerekli görülenlerin adaylık süresi bir yıl daha uzatılabilir. Asistanlar, asaletlerinin onanmasından itibaren 4 yıl içinde uzmanlıklarını ve altı yıl içinde doktoralarını vermek zorundadırlar.

Araştırma görevlisi ataması ne kadar sürer?​

Bunlar ilgili anabilim veya anasanat dalı başkanlarının önerisi, Bölüm Başkanı, Dekan, enstitü, yüksekokul veya konservatuvar müdürünün olumlu görüşü üzerine rektörün onayı ile araştırma görevlisi kadrolarına en çok üç yıl süre ile atanırlar; atanma süresi sonunda görevleri kendiliğinden sona erer.
Araştırma görevlisi dışarıda çalışabilir mi?
Tüm öğretim üyeleri tam gün çalışmak zorunda ve mesai saatleri içinde akademisyenlik işi dışında iş yapamaz. Yani öğretim üyelerinin mesai içinde özel iş yapmaları, özel muayenehane veya ofislerinde çalışmaları, avukatlık yapmaları (duruşmalara girmeleri) filan kanunen yasak.
Üniversitede araştırma görevlisi olmak için yaş sınırı var mı?
“(1) Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir.

Üniversitede asistan olmak için ne yapılır?​

Asistan Nasıl Olunur? Asistan olmak için üniversitelerin Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı gibi bölümlerinden mezun olmak gerekir. Dört yıllık lisans eğitimi alındıktan sonra asistan olunabilir. Dört yıllık farklı bir bölümden mezun olan kişiler de asistan olabilirler.

Araştırma görevlisi güvenlik soruşturması ne kadar sürer?​

Araştırma Görevlisi Güvenlik Soruşturması Ne Kadar Sürer? “Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması taleplerin ilgili makama ulaşmasından itibaren arşiv araştırması sonuçları en geç 30 iş günü, güvenlik soruşturması sonuçları en geç 60 iş günü içinde cevaplandırılır.” hükmü yer almaktadır.
 
Geri
Üst